Ada Moisa

Pasiunea mea pentru colaje a inceput de mica, de cand “plangeam” in sine ca nu am talent indeajuns sa desenez cum deseneaza artistii pe care ii admiram in albumele de pictura sau graficienii care creau copertele de carti din multele biblioteci din casa mea.

Totul s-a schimbat cand am descoperit in adolescenta Monty Python si m-am indragostit de colajele lui Terry Gilliam. A fost prima data cand am realizat ca imi pot exprima trairile folosind elemente deja existente pentru a crea compozitii unice. Asta mi-a boostat putin increderea in sine. Momentul in care am devenit artist de colaje “oficial” si pentru prietenii mei a fost la ziua surorii mele cand, neavand bani sa ii cumpar cadou, am hotarat sa ii fac o felicitare-colaj. De atunci in colo am primit multe incurajari de a continua in directia asta si am crescut, incet-incet, experimentand cu colajele analog si mutandu-ma apoi in digital.

Am urmat facultatea de constructii civile (din lipsa de incredere ca am talentul necesar de a intra la arhitectura) lucru ce m-a ajutat sa inteleg matematic lucrurile din jurul meu. Am lucrat apoi, ca multi dintre noi, intr-un domeniu total diferit fata de cel pentru care s-a pregatit. Asa ca in momentul in care s-a ivit ocazia sa las in urma ceva ce nu ma pasiona absolut deloc am imbratisat, in sfarsit, design-ul. De atunci viata mea s-a schimbat extraordinar de frumos si am reusit sa imi si expun lucrarile in cadrul Collage Fest-ului.

Metodele pe care le folosesc in creerea colajelor sunt analog si digital. Cele atasate sunt create cu ajutorul Photoshop-ului, deci doar digitale.

1 – Chipped (1-ada-moisa-chipped)
Lucrarea a fost creata la inceputul pandemiei, simtindu-ma inca de atunci obosita de postari “creative” despre virus, izolare, self-deprecating si in mare pare plans de mila. Simt cum inca toti oamenii simt ca au ceva ce ii nemultumeste si nu pot spune neaparat ce anume – de aici si titlul “Chipped” (derivat din ideaa de chip on your shoulder). Toti suntem anxiosi, chiar daca realizam asta sau nu… nu stim cat va dura perioada, nu stim cum ne va afecta economia, nu avem incredere in sistem, suntem nervosi ca ne afecteaza pana si planurile de vacanta… Ce imi doresc, cu acest colaj, e ca oamenii sa poata privi peste toate aceste “probleme” si sa indure inca putin toate presiunile astea pentru a ne putea revedea cu totii sanatosi.

2 – Stick and Stones… (2-ada-moisa-sticksnstones)
Cu totii stim expresia “stick and stones may break my bones but words will never hurt me”. – de aici am pornit cu acest colaj. De multe ori ma regasesc in situatii dificile sau cel putin neplacuta in prima instanta. In ultima vreme, in schimb, am simtit nevoia de a fi mai puternica, de a trece peste orice este greu, indiferent de circumstante. Desi expresia de mai sus e usor de zis, e mult mai greu de pus in practica si am invatat-o pe pielea mea. Mai ales cu aceasta pandemie cand stam toti inchisi in case (hopefully), self-loathing e doar la un pas distanta. Insa ma regasesc incurajandu-ma si nelasand ca frustrarile celorlalti sa ma mai afecteze.

3 – I Clean Now (3-ada-moisa-erase)
Colajul a fost creat cu o simpla inspiratie – menajera din Family Guy. Insa este un sentiment pe care cred ca multi dintre creativi il simt, anume acela ca sunt multi ce vor sa stearga ceea ce reprezinti tu si a te forma pe modelul lor. Consider ca e important sa fii puternic si sa crezi in ceea ce faci, mai ales daca nu provii dintr-un background cu pregatire artistica per say.

Powered by Centrul Cultural Expo Arte, AQUA Carpatica, NeoArt Romania

Powered by George – The first intelligent banking solution BCR

#contactless, #stamcasa, #galerievirtuala, #galateca, #doaronline, #art #separatdarimpreuna #doaronline #artonline #sculptura #expoarte #aquacarpatica #galateca #galatecagallery #neoart #neoartromania #adamoisa #artaincarantina #niciozifaraarta #bcr