Andra Nedelcu

Andra Nedelcu este un artist vizual care trăiește și lucrează în București, România. Ca medii de expresie vizuală, utilizează preponderent instalația video, desenul și fotografia. Subiectele lucrărilor sale se axează pe teme ca: explorarea sinelui prin fotografie și video, arta ca terapie, estetica vieții cotidiene; de cele mai multe ori lucrările sale sunt rezultatul unei cercetari interdisciplinare, cu referințe din zona sociologiei sau a psihologiei.
Este absolventă a masteratului în Fotografie și Imagine Dinamică, Universitatea Națională de Arte București, în prezent urmând școala doctorală în Arte Vizuale aceeași universitate și psihologia la Universitatea Titu Maiorescu.

Hands in a square of sun, 3’28”, video, 2018. Dansul mâinilor cu umbrele lor din Hands in a square of sun rămâne o oportunitate de dialog și de cunoaștere, ceea ce și mediul virtual și expozițiile online pot reprezenta în contextul actual: un intermediar sau un mediator între public și artă, un spațiu în care dialogul să rămână deschis.
Mesajul video-ului Hands in a square of sun, deși realizat în 2018, se leagă de contextul actual și implicit de tema proiectului expozițional on-line #Contactless Art. Aflate acum în mediul virtual și lipsite de corporalitatea spațiului 3D (cu sunetele, mirosurile și tactlitatea sa), lucrările de artă pot fi asemănate cu niște umbre. Deși umbrele ar putea fi descifrate aici în cheia mitului platonician al peșterii drept iluzii, ele reprezintă un timp al cunoașterii, în care întors cu spatele către lume te poți găsi față în față cu propriile colțuri întunecate.
Nu în ultimul rând, în Hands in a square of sun este prezentă natura: plantele și soarele are un rol fundamental, lucru care ne este adus aminte în aceste zile.

Lucrarea video o puteti vedea aici

Powered by Centru Cultural Expo Arte, AQUA Carpatica, NeoArt Romania
#contactless, #stamcasa, #galerievirtuala, #galateca, #doaronline, #art #separatdarimpreuna #doaronline #artonline #sculptura #expoarte #aquacarpatica #galateca #galatecagallery #neoart #neoartromania