Mădălina Andronic

Născută în Iași, în data de 2 martie 1989, Mădălina Andronic a absolvit Colegiul Național de Artă „O. Băncilă” IașI, secția Arte vizuale, specialitatea pictură în 2008, licențiată în 2011 la Universitatea de Arte „George Enescu” pe același profil, în 2013 a terminat masterful, iar în 2017 doctoratul la aceeași instituție obținând rezultate foarte bune cu teza intitulată „Expresie și comunicare în portretul contemporan”. În toată această perioadă a studiilor universitare a susținut o consistentă activitate de creație artistică și expozițională cu participări artistico-plastice importante în diferite concursuri și expoziții studențești și profesioniste, dar și participări constante la diferitele manifestări artistice expoziționale locale, regionale, naționale și internaționale.

A studiat în mare parte genul portretului și expresivitatea figurativă în raport cu modalitățile de exprimare a limbajului nonverbal prin intermediul artei vizuale. A fost atrasă mereu de modalitatea în care artistul ar putea transmite ceva privitorului prin intermediul limbajului vizual și a decis să cercetez acest aspect în paralel cu expresia figurativă.

În prezent predă educația plastică la una dintre cele mai bune școli gimnaziale din Iași.

 

neATINS

În această perioadă comunicăm online prin intermediul cuvintelor (emoticons, gif-uri, filmulețe, fotografii etc), prin video call sau telefonic dar asta nu implică contactul fizic, lucru care pentru fiecare dintre noi contează într-o anumită măsură. Cuvintele de cele mai multe ori, mai ales în cazul artistului, transmit diferit comparativ cu modul în care o face acesta prin intermediul unei lucrări de artă.

Contactul fizic este aproape interzis în prezent pentru majoritatea oamenilor dar lipsa de interacțiune duce la creșterea anxietății și deopotrivă la descoperirea altor părți ale noastre ca persoane, de existența cărora știam sau nu dar pentru care din anumite motive nu am avut timpul și spațiul necesar pentru a fi noi, înainte de toate pentru noi; această perioadă aproape că ne forțează să fim altfel decât obișnuiam, să ne schimbăm așteptările și rutina dar ne îndeamnă să fim noi pentru sentimentele noastre; noi pentru nevoile noastre; noi trăind în fiecare zi și având timp nelimitat pentru ceea ce simțim cu adevărat că ne definește; noi într-o relație fiind aproape (dar departe) și în alte moduri de persoana iubită dacă această perioadă ne-a surprins în părți diferite ale lumii.

După o astfel de perioadă de izolare contrastul pe care îl experimentăm cu alți oameni în societate poate fi aproape șocant. Trecerea bruscă de la un mediu în care artistul poate fi vulnerabil și sensibil (stare experimentată cu încredere în atelierul propriu) la un mediu zgomotos și haotic (în care oamenii țipă unii la alții din frustrare și irascibilitate în afara domiciliului) este dureroasă.

Arta este aici ca să-mi amintească că exist, arta vindecă, arta mă ascultă fără să mă justific.

„…enough to go to bed. Alone.” – ulei și pastel pe pânză, 100 X 120 cm, 2019

„Rupt de realitate”– ulei pe pânză, 25,5 X 35 cm, 2019

„Rest your eyes” – creioane pe hârtie, 50 X 40 cm, 2019

„Neatins” – creioane pe hârtie, 15 X 21 cm, 2019

„Anxietate” – ulei pe pânză, 30 X 40 cm, 2019

Powered by Centrul Cultural Expo Arte, AQUA Carpatica, NeoArt Romania
#contactless, #stamcasa, #galerievirtuala, #galateca, #doaronline, #art #separatdarimpreuna #doaronline #artonline #sculptura #expoarte #aquacarpatica #galateca #galatecagallery #neoart #neoartromania