Sărbători fără culori

3-14 februarie

Galeria de artă contemporană și design Galateca găzduiește ”Sărbători fără culori”, o expoziție-eveniment care a oferit pe parcursul a 5 zile (3 – 7 februarie) o retrospectivă a emoțiilor din perioada sărbătorilor anului 2020. Fiecare zi este o nouă experiență

https://www.youtube.com/watch?v=C9g2wsnamjw

Un maraton de evenimente ce a generat momente autentice, trăite intens de cei prezenți, o reconectare cu tradițiile. Așadar, Sărbători fără culori se prelungește până pe 14 februarie.Lucrările din expoziție se regăsesc și online pe https://neogalateca.ro/search?q=Sărbători+fără+culori, prin a căror achiziționare puteți să-i sprijiniți pe membrii Ansamblului ”Plaiurile Pojorâtei” din Bucovina să-și continue drumul prin țară și prin străinătate în pași de dans. Pentru ca tradițiile străvechi să fie păstrate.

5 zile cu 5 evenimente, un flashback al momentelor pe care le-am trăit și simțit împreună. O invitație la introspecție, o întoarcere la valori și rădăcini. Un proiect realizat de Versus Visual Project în colaborare cu Raluca Radu, inspirat de conceptul  Andreei Ștefania Velicoiu și văzut prin lentilele fotografice ale lui Vlad Dumitru Munteanu și Ștefan Marinescu.

Niciodată nu e prea târziu să spui ceea ce simți… Dar oare ce nu s-a spus deja despre 2020?

A fost un an plin de emoții fel de fel, de temeri, de griji, de cifre, de statistici, întrebări, îndoieli, planuri anulate, durere și, totuși, atâta speranță. S-au spus multe și se vor mai spune, însă, fiecare a trăit, a văzut și a simțit anul acesta în felul lui.

”Sărbători fără culori” surprinde perioada sărbătorilor, cele care, de obicei, obișnuiau să fie altfel. Și fiecare altfel e altfel pentru fiecare om în parte, pentru fiecare dintre cei implicați în această inițiativă, pentru cei care și-au deschis inimile și au împărtășit ce a însemnat pentru ei această perioadă, pentru tine și pentru cei din jur.

Când am privit primele secvențe din cadrul Sărbători fără culori am înghețat. Toate trăirile mele din ultimele luni erau transpuse în imagini impecabile pe ecran. Am acceptat instantaneu parteneriatul…gândul că noi ca echipa și Galateca putem face parte dintr-un proiect atât de complex, extrem de sensibil, de stare, dar și un demers artistic, documentat extraordinar, cu un mesaj puternic și universal, ne-a determinat să ne aventurăm în organizarea acestei expoziții-eveniment în doar câteva zile…” – Andreea Sandu, Galeria de artă contemporană și design Galateca

Vă invităm în cadrul Galeriei de Artă Galateca pentru o retrospectivă a momentelor pe care le-am trăit și simțit împreună. O invitație la introspecție, o întoarcere la valori și rădăcini. În timpul realizării acestui proiect, au fost redescoperite obiceiuri și tradiții ce merită duse mai departe, ne propunem ca prin tot ceea ce facem să îi ajutăm pe membrii Ansamblului ”Plaiurile Pojorâtei” din Bucovina să-și continue drumul prin țară și prin străinătate în pași de dans și cu scântei la călcăi, pentru ca toată lumea să vadă într-o altă lumină moștenirea noastră din străbuni. Este primul eveniment pe care îl organizăm din cadrul unui proiect mai amplu care e menit să ne călăuzească spre drumul către rădăcinile și valorile noastre străvechi și să susțină comunități care păstrează esența a ceea ce suntem și prin ceea ce fac, ne ajută să ne răspundem la întrebarea: ”Cine suntem noi?”.   – Versus Visual Project

Detalii eveniment:

Evenimentul va avea loc în perioada 3 – 14 februarie, iar fiecare zi va fi o nouă experiență. Pe parcursul evenimentului, vor fi respectate toate normele sanitare în vigoare.

Programul pe zile și ore:

M-V: 12:00 – 20:00

S-D: 11:00 – 19:00

*În fiecare zi, între 18:00 – 19:00, vom recrea un moment retrospectiv din cadrul proiectului cu invitați speciali.

Eveniment online:

https://www.facebook.com/events/1830530157115666