Inside/Outside

Inside/Outside

19 iunie -22 august

 

Din 5 august o nouă animație în vitrina #contactless art wall din proiectul INSIDE/ OUTSIDE oferă o nouă perspectivă trecătorilor. Animația este special creată pentru a prezenta lucrările de artă ale celor peste 120 de artiști emergenți înscriși și studenți,din galeria de imagini într-un mod inovator și reprezintă o nouă etapă în care interacțiunea cu privitorul este amplificată prin activarea fiecărei vitrine prin implementarea unor noi elemente.
Vitrina #contactless Art Wall a fost realizată în parteneriat cu George, primul banking inteligent, iar animația, realizată de Gheordu, este primul episod al unei mini-serii dedicate, pentru a genera o experiență unică publicului si a continua demersul de susținere a artei contemporane.

Fiecare vitrină a fost concepută ca un work în progress continuu, astfel proiectul Măiastra, al arhitectului Octavian Neculai s-a transformat și prezintă un nou film special realizat, care poate fi descoperit atât în conceptul din vitrină cât și pe site-ul galeriei.Tot pe galateca.ro publicul poate descoperi noi informații despre cele 5 proiecte curatoriale si filmul de lansare al întregului concept.

În contextul condițiilor actuale de distanțare socială, Galateca a inițiat Inside/Outside un nou proiect adaptat, gândit până la finalul acestui an, care sa completeze programul curatorial al galeriei.

Inside/Outside, conceptul expozițional lansat din 19 iunie,online si live pe facebook, propune 5 spații de artă complementare pentru 5 dintre vitrinele galeriei Galateca, o declinare a proiectului #contactless creat în contextul condițiilor actuale de distanțare socială, adaptat și gândit până la finalul acestui an. Fiecare concept fiind dezvoltat în colaborare cu diferiți parteneri, primii fiind Centrul Cultural Expo Arte, George, primul banking inteligent și Teatrelli.

Inside/Outside se desfășoară în două etape, prima în iunie-septembrie 2020 și a doua octombrie- decembrie 2020, implicând peste 30 de artiști, o expoziție virtuală, filme de prezentare și vernisaje virtuale. În plus a fost gândită și o zonă de interacțiune cu publicul, organizând o serie de conferințe on-line, tururi ghidate și în aer liber, ca parte din noul concept de vernisaj.

.

În cadrul conferinței on-line, împreună cu partenerii proiectelor a fost prezentată expoziția #Contactless Art Wall, s-au acordat bursele George, primul banking inteligent și premiile acordate de Domeniile Samburești, și s-a inaugurat noul concept Inside/Outside, având ca primă perioadă de expunere două luni si care propune cinci secțiuni:

  1. 1. Artă video – #contactless art wall – în parteneriat cu George, primul banking inteligent. #Contactless Art Wall, platforma online de artă contemporană initiată de Galateca a găzduit între 18 aprilie și 7 iunie 2020, 30 de lucrări selectate în urma apelului de proiecte, cincisprezece artiști vizuali recunoscuți național și internațional și 100 de tineri artiști înscriși în concursul nicio zi fără artă #contactless cu George, primul banking inteligent Maratonul de artă contemporană a inclus si 8 artist talks, săptămânal, sâmbăta, cu artiști care sunt deja o prezență importantă pe scena culturală, cât și artiști emergenți care au interacționat cu publicul on-line. Câștigători au fost la seniori, Alina Tofan (The actress and The horse – videoperformance) si la junior și Fernando Alexandru Diaconu (Autoportret). Conceptul face parte din proiectul INSIDE/OUTSIDE
  2. Instalatie – MĂIASTRA – concept creat de arhitectul și scenograful Octavian Neculai.
    MĂIASTRA AR PUTEA FI PASĂREA ȚESUTĂ PE O CĂMĂȘOAIE SAU ACEA PASĂRE CARE ZIUA, AMESTECATĂ PRINTRE CELE DIN OGRADĂ, NOAPTEA SE TRANSFORMĂ ÎNTR-O ZÂNĂ A PĂSĂRILOR ȘI APARE ÎN LUMINA LUNII, TRANSPARENTĂ ȘI ÎNCORONATĂ, NEMIȘCATĂ ȘI TĂCUTĂ DAR ÎMPRĂȘTIIND RAZE MISTERIOASE DE DRAGOSTE. AR PUTEA FI SEMNUL SCHIMBĂRII DIN NOI CÂND IUBIM TOT CE NE ÎNCONJOARĂ. AR PUTEA FI O PASĂRE FERMECATĂ CĂREIA FIECARE DINTRE NOI ÎI DĂ DIN SUFLETUL SĂU SUFLET DE TRĂIRE PE LUMEA DE AZI ȘI DE MÂINE. AR PUTEA FI …ȘI VA FI !
  3. Design – RONATIV – Cătălin Năstăsoiu – DESIGN ROMÂNESC PENTRU UZ INTERNATIONAL.„30” – obiecte din porțelan, 9 modele, în serii limitate numerotate de 30 de piese pentru fiecare model, dedicate celor trei decenii de la momentul 1989, cele „Trei Grații” reeditate și sfesnice prezentate în premieră publicului din România. Formele obiectelor RONATIV sunt construite printr-un algoritm care conține elementul comun de multiplicare „conturul hărții României”, astfel încât se pot genera o infinitate de forme.
  4. Artist in focus – Mihaela Tulea – Teatrul și fotografia-spectacol – în parteneriat cu Teatrelli. 40 de fotografii din spectacole memorabile de teatru și dans, însoțite de o poveste din spatele obiectivului. Teatrelli și Galateca au adus publicului din 25 mai până in 25 iunie 2020 prima expoziție virtuală de fotografie de teatru semnată de Mihaela Tulea. Teatrul și fotografia-spectacol a adus o perspectivă nouă asupra teatrului punând în lumina reflectoarelor fotograful de teatru, expunând poveștile care-l animă, aratând detaliile tehnice din culise și transformand fotografia și experiența privirii într-un spectacol în sine.
  5. Parteneri in focus – Raid –în parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte. Raimund Vernica (RAID) a adus arta în stradă, acolo unde oamenii se pot bucura liber de ea și acolo unde arta poate impregna cu forța sa inspirațională comunitățile. Obiectele lui dau forma unor mulțimi de universuri concentrice. Printr-o profundă dimensiune satirică, arta lui desființează comportamente (bârfa), credințe (teoriile conspirației) sau false autorități (șamanii), demolând în același timp mituri ale puterii prin plasarea lor în obiectivitate, desprinse de preconcepțiile noastre din care își trag concret forța. RAID – Victory.

 

Proiect inițiat și organizat de galeria Galateca

Co-organizator: Asociația culturală Neo Art România

Proiect susținut de George – primul banking inteligent

In parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte, Dinu, Urse si Asociații, Asociatia Love Art, AQUA Carpatica, 360 Revolution

Parteneri media Biz, modernism.ro, agentiadecarte.ro, Radio Romania Cultural

#contactlessartwall,#galateca,#stamcasa#galerievirtuala#art #separatdarimpreuna 
#doaronline #artonline #expoarte #george#aquacarpatica  #galatecagallery #neoart  #neoartromania  #niciozifaraarta #artaincarantina