“LIGHTS ON!” FEDERICO FELLINI | EXPOZIȚIE DE FOTOGRAFIE | CURATOR ANTONIO MARALDI |


Fotografii inedite de Paul Ronald, din colectia Maraldi.
ORGANIZATORI: TIFF ȘI INSTITUTUL ITALIAN DE CULTURĂ
 2 OCTOMBRIE – 7 NOIEMBRIE 2020
EVENIMENT INCLUS ÎN NOAPTEA ALBĂ A GALERIILOR 2020
 
 
În anul centenar Federico Fellini, vineri, 2 octombrie, ora 19:00 Galateca vernisează, în premieră în București, expoziția „Lights on!”, o selecție de peste 40 de fotografii inedite din colecția lui Antonio Maraldi, surprinse de Paul Ronald pe platourile de filmare în timpul realizării capodoperei lui Federico Fellini „8 ½”.

Evenimentul realizat împreună cu TIFF si Institutul Italian de Cultură face parte din cele trei seri organizate de Galateca cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor, seara dedicată FILMULUI.
 În program,  proiecția scurtmetrajului “Il lungo viaggio Fellini” și a documentarului „Fellini fine mai” oferite de REGIONE EMILIA-ROMAGNA. La eveniment participă reprezentanți ai instituțiilor organizatoare.
 
Expoziția ne dezvăluie momentele unice ce se petrec în spatele camerei de filmat, cu un Marcello Mastroianni seducător și îndrăzneața Claudia Cardinale în prim plan, alături de Fellini.
 
Organizatori TIFF și Institutul Italian de Cultură în parteneriat cu Galateca
Parteneri Nespresso, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, Neo Art România
Parteneri media: Parteneri media Biz, modernism.ro, agentiadecarte.ro, Radio Romania Cultural

PROGRAM GALATECA LA NAG 2020 | 2-4  octombrie 2020 | 19:00-23:00 |

vineri, 2 octombrie este seara dedicată FILMULUI în parteneriat cu TIFF si Institutul Italian de Cultură.
*Vernisajul „Lights on!” – ora 19:00, expoziția de fotografii inedite din colecția Maraldi, surprinse de Paul Ronald pe platourile de filmare ale capodoperei regizorului italian Frederico Fellini, „81/2”. Expoziția ne dezvăluie momentele unice ce se petrec în spatele camerei de filmat, cu un Marcello Mastroianni seducător și îndrăzneața Claudia Cardinale în prim plan, alături de Fellini. Seara continuă cu proiecția scurt metrajului  “Il lungo viaggio Fellini” și a documentarului „Fellini fine mai” oferite de Regiunea Emilia Romagna.


–        sâmbătă, 3 octombrie este seara dedicată spectacolului, TEATRULUI
* Vernisajul Inside/ Outside 3.0 ora 19:00, 6 proiecte expoziționale din vitrinele galeriei, semnate de Andreea Medar și Mălina Ionescu, So Lemn (Cristina Curelea), Vlad Eftenie, Nadina Stoica, Cristina Milea, Octavian Neculai.

* Proiecția secvențelor din piesa de teatru Urban Gif Show, un spectacol inovator despre oraș (implicit despre București) și despre felul în care corpul se manifestă în el, în colaborare cu Teatrelli.


–        duminică, 4 octombrie este seara de ARTĂ VIZUALA
*Vernisajul instalației “2020= protectie= grija= refacere”a artistei Anca Boeriu ora 19:00
*Primul ARTIST TALK din noua serie moderată de Mihaela Dedeoglu, invitați Octavian Neculai, Anca Boeriu, Andreea Sandu, în focus expoziția Plakat’60, cu un format relaxat de cafea cu artă.

* Concertul live de rock alternativ Claiming Apollo – prima repetiție cu public ora 20:00Parteneri Centrul Cultural Expo Arte, Institutul Italian De Cultură, TIFF, Teatrelli, Neo Art România, Biblioteca Centrală Universitară Carol I
Powered by Nespresso, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, Neo Art Romania

Parteneri media Biz, modernism.ro, agentiadecarte.ro, Radio Romania Cultural