APEL DE PROIECT • Arta la intrare. Schimbare – Ediția a treia, 2019

Vino alături de noi, pentru ca lucrarea ta să fie parte din noul traseu urban Arta la intrare.Schimbare, pe harta cu 15 spaţii în București și virtual, în noua experiență de tehnologie imersivă!

Vei beneficia de expunere în perioada octombrie – noiembrie, atât în spațiul dedicat cât și în expoziția de prezentare și la gala de la galeria Galateca, oportunitatea de a participa la un amplu proiect de realitate augmentată, evenimente dedicate și prezentări de tip Artist talk, vizibilitate şi premii din partea sponsorilor proiectului!

Lucrările vor fi selectate de către un juriul format din specialiști din zona artei și comunicării, beneficiind de un concept curatorial special realizat de echipa de proiect. Artiștii participanți trebuie să aibă sub 40 de ani sau să fie absolvenți de universități vocaționale de cel mult 5 ani și vor proveni din toate mediile de exprimare artistică: pictură, sculptură, grafică, textile, instalație, design, foto-video, arhitectură etc.

Tema lucrărilor: SCHIMBARE  rememorarea momentului în care s-a produs tranformarea societății românești, mai ales în condițiile în care această s-a întâmplat într-un mod dramatic și nu în ultimul rând cu pierderea de vieți omenești.

 

  • Despre proiect:

 

Proiectul aflat deja la a treia ediție, ARTA LA INTRARE  și care propune în 2019 tema SCHIMBARE, pornește de la sintagma – Aducem ARTA în drumul vostru – și reprezintă o alternativă inovatoare, de a familiariza un public divers cu arta contemporană, în an aniversar și comemorativ la 30 de ani de la evenimentele din 1989.

Asociaţia Culturală NeoArt România și galeria Galateca, inițiatorii și coordonatorii proiectului au demarat ediția din acest an, ce va avea loc în perioada octombrie-noiembrie, având ca scop promovarea tinerilor artişti prin sistem de apel de proiecte, selecţionate de un juriu profesionist, precum și realizarea unui nou traseu urban.

Toate lucrările vor oferi de această dată o experiență imersivă, prin intermediul realității augmentate.

 

Practic, traseul urban ARTA LA INTRARE 2019 PROPUNE ȘI PRIMA EXPERIENȚĂ DIGITALĂ DE ACESTE DIMENSIUNI ÎN ARTA CONTEMPORANĂ AUTOHTONĂ. Astfel, artiștii participanți se vor bucura atât de expunerea în spații eterogene din București – spații culturale, comerciale, de birou, așa cum am obișnuit publicul și la edițiile anterioare, precum și de potențare a conținutului prin intermediul tehnologiei, prin digitalizarea unui segment al acesteia. IMPORTANT: vor fi selecționate cu prioritate proiectele care includ și o idee sau o propunere pentru digitalizare.

Conceptul de a aduce lucrări de artă multidisciplinare în spațiul hibrid dintre interior și exterior este unul inovator, publicul fiind familiarizat într-un mod nonconformist cu arta contemporană, fără a fi nevoie de prezentări tradiționale în galerii și muzee, însă cu un concept curatorial profesionist.

 

  • Depunerea aplicațiilor:

 

Artiștii interesați trebuie să depună toate documentele la adresa de e-mail contact@neoartromania.ro, până duminică, 8 septembrie, ora 24.00, cu mențiunea :

Artă la intrare. Schimbare.

Documentul trimis trebuie să cuprindă:

1 –    fișa de înscriere

2-    un portofoliu cu 2-5 imagini fotografice după lucrările propuse, însoțite de toate datele  tehnice /titlu, tehnică, dimensiune, anul execuției

3-    important! 2 imagini ale lucrării cu rezoluție 300 DPI sau pentru animații și filme MP4

4-    idee sau propunere pentru realitatea augmentată

5-    un statement de o frază și filme, animaţii, schiţe ale proiectului propus sau orice informație   relevanță

6 –    o fotografie, portret de artist

Sunt admise tehnicile de exprimare din toate domeniile artei vizuale: desen, gravură, pictură, sculptură, design, foto-video, sunet, instalație, arhitectură etc.

 

Lucrările propuse trebuie să fie realizate în ultimii 5 ani, să existe fizic, să fie în posesia artistului sau să poată fi realizată până la data menționată.

Rezultatul selecției va fi anunțat până cel târziu 1 octombrie.

Organizatorii vor ține legătura cu participanții pentru a asigura buna desfășurare a proiectului.

 

Descarca FISA DE INSCRIERE