next

Ce este Galateca?

O galerie de arta contemporana. Un proiect in evolutie, a carui radacina s-a ancorat in traditia spatiului gazda: Biblioteca Centrala Universitara CAROL I. Am plecat de la CARTE si am ajuns la C’ARTE. Am pornit de la cuvantul tiparit si vom ajunge la cele mai noi forme multimedia de comunicare. Am pornit de la ideea de a anima si activa un spatiu ideal, asezat in cea mai frumoasa piata a Capitalei, in sensul experimentarilor continue si multidisciplinare. Am ajuns sa lansam un proiect conceput in etape, care va evolua rapid pentru a se dezvalui cu toate componentele sale in anul ce vine. Pentru moment va invitam in galerie. La GALATECA relatia dintre privitor si creatia artistica isi va castiga intaietatea vis–a–vis de expunerea clasica si impersonala a operei de arta.

Debutam, asadar, cu un proiect realizat in colaborare cu Muzeul Benzii Desenate, despre care puteti afla mai multe accesand sectiunea EXPOZITIE. La GALATECA, astazi, grafica, tipar si multimedia, dar si scenografie si design de produs, inspirate din tematica expozitiei actuale.

Va asteptam!

prev
next

Povesti in imagini

benzi desenate/comicsuri
expozitie

Incepem sa ne insiduam in spatiul cultural romanesc. Pentru prima expozitie, am ales Muzeul Benzii Desenate, sau el ne-a ales pe noi! ?i asta pentru ca, intr-o discutie cu Alexandru Ciubotariu, curatorul expozitiei si fondatorul Muzeului cu pricina, am ajuns de la Nichita Stanescu la benzile desenate!

Pesemne Sandu Florea (un artist grafic de formatie arhitect, si singurul roman care a reusit sa devina unul dintre cei mai importanti inker-i de la Marvel si DC Comics) lucrase la o carte care ilustreaza poezii de Nichita Stanescu. Muzeul Benzii Desenate a editat-o sub forma unei carti obiect, in 80 de exemplare pretioase, inseriate dupa tirajul original de litografie.

La Alexandru Ciubotariu, alias Pisica Patrata, am ajuns via arhitectul Attila Kim. Apelase la el pentru un minunant proiect de amenajare interioara a unui spatiu pentru Carturesti. Se poate spune, deci, ca tot cartea ne-a adus impreuna. Alexandru este un artist care abordeaza ilustratie, pictura, street art, dar si alte forme de grafica. BD-urile sale au fost traduse si publicate in mai multe tari, printre care Germania, Ungaria si Finlanda. La Galateca este curator dar si artist expus in „Povesti in imagini, benzi desenate, comicsuri” . Pagina EXPOZITIE reprezinta viziunea sa online a acestui proiect, foarte pe scurt. Restul, foarte pe larg si foarte nou, in galerie. De altfel la fiece noua expozitie, pagina cu acelasi nume va avea un alt design, creat de curatorul proiectului, iara nu de echipa Galateca. Asa ne place noua si, speram, si vizitatorilor.

Expozitia “Povesti in imagini, benzi desenate, comicsuri”, GALATECA (7 decembrie 2012 – 17 februarie 2013)

prev
next

STR. C.A.ROSETTI NR. 2-4, SECTOR 1 BUCURESTI

T: 037.62.03.177 F: 037.62.03.178 E: galerie@galateca.ro

DESCHIS

Marti - Vineri 12.00 - 20.00
Sambata 11.00 - 17.00
Duminica 11.00 - 13.00


expozitie