Richard Scott

Richard Scott este un artist și arhitect ce lucrează și locuiește în Londra și Kent. S-a
născut în Hull și a absolvit în 1993, cu distincție, Universitatea Bartlett (UCL) și Sci-
Arc (Los Angeles). A lucrat la Universitatea Cornell din New York cu Andrew Zago și
cu Will Alsop la Londra și Moscova în anii 1990 și a predat Istoria & Teoria arhitecturii la Bartlett (UCL) și la Asociația de Arhitectură (AA).
Proiectele de arhitectură ale lui Richard contestă convențiile și explorează noi conexiuni între artă, design și arhitectură. Biroul de arhitectură Surface, format de Richard în 1996, a câștigat Premiul de excelență în Shinkenchiku-Sha și apoi Rezidential Design Award în Japonia, în același an cu proiectul “Soft-Space”. Surface a construit proiecte importante pentru Universitatea din Londra, ce au adus recunoașterea critică la nivel mondial, și a primit premii RIBA pentru Centrul Universitar de la Universitatea Queen Mary și Centrul pentru Film & Media de la Universitatea Birkbeck. Surface a proiectat o parte din structurile pentru 2012 Olympic Park, castigând Premiul Sign Design Society Grand Prix Award în 2013. Lucrările de artă ale lui Richard au fost prezentate în cadrul expoziției Royal Academy Summershow din 2012, 2014 și 2015. A expus în cadrul expoziției ‘EUMake Process: Exhibition of European Designers’ în Shanghai, și urmează să aibă expoziții personale în Londra, București și Insulele Bermude.
In 2016, Richard Scott realizeaza la Galateca  expozitia TILT.An Oblique View from Elsewhere, o meta-expoziție care explorează formele și structurile ce dau contur existenței noastre. Lucrările evidențiază perspectiva și reflecțiile care nu doar generează realitatea individuală, ci și creează iluzii ce induc în eroare. #contactless, #stamcasa, #galerievirtuala, #galateca, #doaronline, #art