În lucrările sale este interesată de a documenta felul în care vede lumea, influențată fiind de curiozitatea față de spiritualitate și de o constantă separare de lumea înconjurătoare. Aceste idei sunt exprimate prin intermediul unor ilustrații detaliate realizate predominant folosind tușul și penița, instrumentele sale preferate. Însuși proiectul de licență este compus dintr-o serie de lucrări ce oferă o explorare mai adâncă a acestor teme si preocupări, la final luând forma unui alt obiect ce o pasionează, cartea.
În ceea ce privește mediile, se limitează doar la folosirea peniței, ci încearcă să își extindă interesele, fiind interesată și de spațiul digital și infinitele posibilități oferite de 3D.
Maria Bucurenciu a absolvit în 2017 Colegiul de Artă „Carmen Sylva” Ploiești, la secția de arte plastice, în continuare urmând cursurile Universității de Arte București, secția Grafică. Pe parcursul acestora ani a participat la numeroase expoziții, cum ar fi expoziția organizată pentru Festivalul de Benzi Desenate Istorice, Brașov, ce s-a ținut la Sala Olimpia, expoziția „Artists in Progress”, organizată la Rezidența BRD, Scena 9 și expoziția de grup în cadrul rezidenței „Acasă la Hundorf”, organizată la Institutul Cultural Român, București, la Muzeul Gazelor, în Mediaș și în Viișoara, județul Mureș. Din 2018 colaborează cu Asociația pentru Dezvoltare Urbană, București, realizând ilustrații tactile pentru nevăzători.
Proiect inițiat și organizat de galeria Galateca
Co-organizator: Asociația culturală Neo Art România
Proiect susținut de George – primul banking inteligent
In parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte, Dinu, Urse si Asociații, Asociatia Love Art, AQUA Carpatica
Parteneri media Biz, modernism.ro, agentiadecarte.ro, Radio Romania Cultural