Artistul Silviu Oravitzan expune in premiera la Galateca lucrarile in cadrul sale stilul sau fiind in armonie cu tema expozitiei.Exista o simbolistica comuna si un fir epic ce amplifica mesajul instalatiei de arta.
Galateca gazduieste in cadrul expozitiei “Maiastra – Povestea nespusa a iei”, lucrarile renumitului artist Silviu Oravitzan. Pana pe 25 august puteti vedea colaje si acuarele, pe hartie sau papirus, in perfecta armonie cu tema expozitie.
Silviu Oravitzan are numeroase expoziții și lucrări de artă în muzee și colecții private din România, Marea Britanie, Franța, Germania, Suedia, Statele Unite etc. Deși pare influențat de diferiți pictori abstracți din secolul XX, Oravitzan e considerat a-și avea rădăcinile în arta bizantină, în arta religioasă a Răsăritului creștin-ortodox.
Asa cum spune si criticul de arta Ileana Pintilie ” la Silviu Oravitzan exista un plin care este ideea de divinitate, fără putinţa de a o nega. Este interesant că ea nu îmbracă o formă foarte cunoscută de reprezentare, ci se găseşte tocmai în această difuză lumină. Obiectul expus în galerie mi se pare semnificativ, de un mare rafinament. Este expus doar acel obiect care întruchipează întreg efortul pictorului, întreaga căutare în a sugera ceva ce este greu de sugerat: ideea de divinitate printr-o lumină. Nu este lumina culorii, este o lumină difuză pe care el o captează în tehnici foarte diferite şi foarte subtile.