The Birth of a Nebula Maria Tureanu

28 martie – 3 aprilie 2022

 

Expoziția The Birth of a Nebula, a artistei Maria Tureanu abordează metaforic tema nașterii-renașterii unui cosmos.  Într-o perioadă aflată sub semnul pandemiei și nesiguranței, artista aduce prin cele 17 lucrări expuse la Galateca,  un omagiu vieții, speranței și luminii din fiecare dintre noi.

 

Colaborarea cu Maria Tureanu a început în urmă cu aproape 10 ani, brandul Marie Nouvelle, inspirat de lucrările artistei, fiind prezent constant în gallery shop-ul NeoGalateca și în evenimentele acestuia. Trecerea de la design la arta a fost facuta natural, The Birth of Nebula este prima expoziție găzduită la Galateca dedicată exclusiv lucrărilor de artă ale Mariei.

”Am fost nevoiți să ne reașezăm universul interior după fluxul și ritmul nou impus. Unii dintre noi au strălucit, alții s-au readaptat, au renăscut și au luat-o pas cu pas.” spune Maria Tureanu  

The Birth of Nebula este o metaforă a renașterii prin suferință, Lucrările sunt o explozie de culoare și energie, de elemente florale sau geometrice, fiecare tușă a artistei aducând un plus de speranță.

The Birth of Nebula rămâne deschisă la Galateca în perioada 28 martie – 3 aprilie. Vernisaj marți, 29 martie, ora 18:30.

 

Maria Tureanu. Artist vizual, pictoriță și designer de obiect. Absolventă a Facultății de Drept și a Scolii de pictură, Maria Tureanu a lăsat ca pasiunea pentru artă să-i definească viața. Astăzi artista are la activ expoziții de grup și personale, lucrările sale

 

regăsindu-se în colecții private din țară și străinătate. Printre expozițiile solo putem menționa L’Heure Bleue de la Pavot Gallery, Wings of Change la Artfooly Art Center sau Silk Art la Artmark, prezența la Art Safari în expoziții de grup. In prezent trăiește și lucrează în București.

Parteneri media: Radio România Cultural Cultural, Metropola TV, modernism.ro, Biz, Agenția C’Arte, Propagarta