Avem spre vânzare perne pentru deșteptare

Avem spre vânzare perne pentru deșteptare

artist Diana Roșca

curator Antigona Silvia Rogozea

Galateca București, 11-18 octombrie 2019

 

Avem spre vânzare perne pentru deșteptare este un performance durațional despre granița insesizabilă dintre marketing și artă, într-o eră a imaginii agresive și a digitalizării devenite obsesional părți integrante din cotidianul uman. Avem spre vânzare perne de deșteptare este totodată o instalație conceptuală multimedia despre supraviețuirea artistului într-o lume globalizată și într-un online perpetuu. În cadrul celei de-a doua prezențe a sa la București, Diana Roșca (curator Antigona Silvia Rogozea) va prezenta un produs din seria obiectelor magice de unică folosință, produs ce îi va conduce pe vizitatori în lumea artistei prin video, sunet, instalație tactilă și suveniruri.

Abordarea ironică și ludică a unor teme actuale este o practică artistică specifică Dianei Roșca, ea are curiozitatea de a lucra cu materiale din arealul comun (oglinzi plastic, lentile de sticlă, fire luminiscente, led-uri, folii de supraviețuire, vatelină) și de a crea spații ambientate spre reflecția surprinzătoare, mesajele ei intrând într-un dialog subtil cu privitorii, întâlnirea devenind în fapt o interacțiune prietenoasă și prietenească. Pe parcursul Nopții Albe a Galeriilor 2019, Diana va invita vizitatorii să intre în universul său dualist, prinși între mrejele creativității și obstacolele realității.

Diana Roșca (n. 1990, trăiește și creează la Brașov) a studiat Conservare-Restaurare la Facultatea de Arte și Design Timișoara, obținând în 2013 diploma de Master în Pictură la aceeași universitate. Una dintre câștigătoarele concursului ”Arta la intrare” (București, 2018), a expus la Centrul Cutural Reduta și Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, Visssual,  Muzeul de Artă din Timișoara, Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, dar și la Nikola Petrov Art Gallery din Vidin (Bulgaria), Chateau, La Grande Riedera din Le Mouret și Espace 25 din Fribourg (Elveția), Mairie du 3èmedin Lyon (Franța). A participat la festivaluri de artă importante Amural (Brașov 2015, 2017) și Passion for Freedom (Londra, Marea Britanie, 2018), precum și rezidențe de creație printre care Rezidența de Artă Contemporană Brașov ‘’RAC Residency’’ și ‘’Sous les signe de Pierre Lemaire”, Igé (Franța).