BIOS

9-27 septembrie

 

Între 9 și 27 septembrie 2020, BIOS – an interactive art exhibition about the Anthropocene prezintă la 11 lucrări de artă digitală și interactivă care explorează relația dintre umanitate, tehnologie și planetă și implicațiile care reies din rolul central jucat de om în dinamica mediului înconjurător.

Expoziția are loc la Galeria Galateca și este eveniment conex Romanian Design Week, făcând parte din traseul DesignGo!.

 

BIOS vorbește despre interacțiunea dintre mediul natural și tehnologie. Numele expoziției face trimitere la viață (gr. βίος) și la basic input/output system, care stă la baza comunicării între sistemul de operare și componentele computerelor.

 

Instalațiile au fost realizate într-un proces colaborativ de cercetare și creație al 11 artiști: Alina Rizescu, Dorin Cucicov, Maria Năstase, Adrian Tăbăcaru, Octavian Albu, Emil Drăgan,  Dan Adrian Ionescu, Răzvan Pascu, Sebastian Comănescu, Matei Băcanu, Bogdan Ștefănescu. În ultimii ani, lucrările lor au fost expuse în țară și în străinătate, la Fête des Lumières (Lyon), Ars Electronica (Linz), Mirage Festival (Lyon), Amural Festival, Noaptea Albă a Galeriilor, Noaptea Muzeelor sau Muzeul Național de Artă Contemporană.

 

Misiunea grupului de artiști este să creeze un canal empatic și informațional între public și problemele ridicate de Antropocen prin intermediul interacțiunii cu arta digitală.

 

BIOS are vernisajul miercuri, 9 septembrie, la ora 19.

Programul expoziției va fi prelungit în zilele de joi și vineri până la ora 22:00.

Expoziția va avea tururi ghidate cu artiștii în fiecare seară începând cu ora 18:00 și sâmbăta între 11:00 – 13:00 și 17:00-19:00.

 

Pentru siguranța vizitatorilor, accesul va fi permis treptat, numai cu mască, într-un flux controlat, pe un circuit desemnat de organizatori. Fiecare vizită va avea un timp alocat limitat. Amenajarea expoziției ține cont de recomandările și reglementările în vigoare în contextul actual și va fi adaptată în funcție de evoluția acestora.

 

Proiectul este produs de RIZI, susținut de UNATC-Cinetic și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.