Mircea Moroianu

Mircea Moroianu este artist vizual, muzician şi scriitor. În prezent lucrează în publicitate pe postul de copywriter. A absolvit Universitatea Politehnică din Bucureşti şi un Master în Comunicare în cadrul Facultăţii de Jurnalism.
Ca artist vizual, Mircea a expus desenele sale la galeria Artfooly în cadrul expoziţiilor Fiinţe şi obiecte şi I AM Y. A participat cu lucrări la expoziţia internaţională Multicultural Art Walk din galeria Galateca, la Romanian Design Week în 2017 şi 2018 şi la festivalul Art Atena din Grecia. În 2018, a avut prima expoziţie individuală în spaţiul central al Galeriei Galateca, intitulată We are connected, iar in 2019, expoziția Toxic Two, incluse şi în circuitul Noaptea Albă a Galeriilor.
Anul trecut, Mircea a creat o serie de bijuterii după desenele sale alături de curatorul Anca Negescu şi de bijutierii de la Contemporia în cadrul proiectului P.O.D. – Together we are stronger.
În paralel, Mircea, a cântat la chitară în trupa Oliver alături de care a lansat două albume de rock alternativ: Poetry Pop şi Eros. A publicat romanul Descâlcitorul şi volumul de poezii Frumoasele dezechilibre, iar ulterior a scris film si teatru. Piesa sa Super OK a fost jucată la Teatrul Naţional Bucureşti, la Centru Naţional al Dansului şi la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ.

I AM Y
instalatie video

Pentru artistul Mircea Moroianu, ideea de #Contactless este:
despre cum ajungi să înveţi să respiri sub apă atunci când eşti scufundat într-un ocean de singurătate;
despre cum îţi pot transforma comportamentul zilele în care consumi continuu filmele din noua generaţie de pe reţelele de streaming;
despre cum interacţiunea cu copilul tău poate fi o reţetă foarte bună de mindfulness;
despre cum duşmanul cel mai mare al aşteptării este incertitudinea;
despre cum în această perioadă, ne distanţează frica generală, ce funcţionează ca o barieră invizibilă.
Instalaţia video I AM Y abordează tema comunicării online şi despre cum aceasta interacţiune virtuală tinde să ne modeleze emoţiile în formele standardizate de emoticoane.

stare_
singurătate împreună
aşteptare lucidă
dor de tine dincoace de ecran

Powered by Centrul Cultural Expo Arte , AQUA Carpatica, Neo Art Romania
#contactless, #stamcasa, #galerievirtuala, #galateca, #doaronline, #art #separatdarimpreuna #doaronline #artonline #sculptura #expoarte #aquacarpatica #galateca #galatecagallery #neoart #neoartromania #mirceamoroianu #instalatievideo