Monica Stănescu

Most Precious, un brand îndrăzneț și în același timp delicat, s-a născut din pasiunea Monicăi Stănescu ca designer pentru bijuteria contemporană.
A urmat liceul de arte plastice N. Tonitza, iar mai târziu a studiat Comunicare Vizuală / Grafică și Design la Universitatea din Düsseldorf / Germania.
După mai mult de 10 ani ca Art Director în advertising, a simțit nevoia de a se exprima creativ într-o zonă cu totul nouă pentru ea. Fiind din totdeauna fascinată de bijuterie, alegerea a fost una ușoară și astfel în 2013 a urmat cursurile școlii de bijuterie contemporană Assamblage. De atunci am participat la numeroase expoziții și târguri de profil: Autor, Project A, Made in Ro, Joya Barcelona 2016, Sieraad Amserdam 2017.
În mare parte bijuteriile Most Precious au concepte legate de viață, uneori privită în profunzime, alteori luată așa cum este ea cu bune și cu rele.
“Viața mă inspiră, un cuvânt într-o conversație îmi poate declanșa o idee, un miros, sau un sunet mă pot duce cu gândul la următoarea colecție. Nu știu exact cum funcționează, dar știu că bijuteria este tot timpul în mintea mea”
Bijuteriile Most Precious sunt lucrate manual în serie mică sau unicat. Tehnicile folosite în prelucrarea pieselor sunt cele obișnuite atelierelor micuțe, care încă permit grija față de obiectul fiecărui client în parte.
Atunci când porți o bijuterie Most Precious alegi să ieși în evidență printr-o piesă statement. Clienții Most Precious sunt oameni deschiși care iubesc viața și cărora le place să arate cine sunt, iar bijuteriile pe care le aleg îi reprezintă.

Colecția Butterfly

În cer albăstriu / Zboru-i e zglobiu / Fluture de aur / Fluture ceresc / Ce mult îl iubesc / Chiar de nu e faur! / Aripi argintii / Îi dau raze vii / Zboară spre hotar; / Formă luminoasă / Trece bucuroasă / Şi scânteie iar.
Fluturele de Iulia Hașdeu din Poezii (februarie 1885)

Dacă nu este permis fizic să te bucuri de natură care tocmai reînvie, poți totuși să o simți cu sufletul și mintea. Poți zbura cu gândul, întocmai fluturelui din poezie, peste mari și țări purtat de aripi argintii.

Bijuterii din argint 925, argint aurit, granate

Powered by Centrul Cultural Expo Arte, AQUA Carpatica, Neo Art Romania
Powered by George – The first intelligent banking solution BCR

#contactless, #stamcasa, #galerievirtuala, #art #separatdarimpreuna #doaronline #artonline #expoarte #aquacarpatica #bcr #galateca #galatecagallery #neoart #neoartromania #artaincarantina #niciozifaraarta #monicastanescu #mostprecious #bijuteriecontemporana