CUTIA ROȘIE

#NuEsteVinaTa / #EstiInSiguranta

 Expoziție interactivă cu scop caritabil

Galateca găzduiește luni, 24 ianuarie, de la ora 18:00, lansarea proiectului socio-educațional CUTIA ROSIE, o expoziție interactivă caritabilă ce aduce în atenția publicului o temă sensibilă, abuzul domestic pornind de la copii, adulți până la persoane în vârstă. Sunt expuse instalatii interactive terapeutice și lucrări de artă tematică ce pot fi achiziționate prin licitație (silent action) pentru a susține familiile din comunitățile defavorizate.Vizitatorii sunt invitați să-și spună povestea, prin cuvinte sau  imagini.

CUTIA ROSIE  își propune să aducă în discuție un subiect tabu al societății, abuzul,   să schimbe percepții, stereotipii, să provoace reacții active și mai ales să determine  implicarea. Proiectul se adresează diferitelor grupuri sociale de la cadre didactice la voluntari, aria de suport extinzându-se de la prevenirea abuzului domestic la susținerea educațională a parteneriatului între școală și familie, în beneficiul copilului.

CUTIA ROSIE este un proiect socio-educational despre informarea si prevenirea abuzului domestic de orice natură. Un proiect de suflet, sustinut de voluntari, un apel la implicare a celor ce cred ca pot contribui într-un mod real la schimbarea percepțiilor în cadrul comunității.

Expoziția rămâne deschisă în perioada 24 – 29 ianuarie, între orele 12:00-20:00.