De ce ne pasă

Black Horse Mansion lansează proiectul De ce ne pasă,  o explorare dinamică a empatiei prin intermediul artei video pe canalele dedicate și într-o expoziție multimedia cu 14 artiști invitați.

După doi ani în care ne-am exersat „grija față de cei vulnerabili” și ultimele săptămâni în care invazia de la granițele României a acutizat întrebarea „cum îi putem ajuta pe ceilalți?”, explorarea empatiei este un demers mai important ca niciodată pentru autocunoaștere și pentru înțelegerea lumii în care trăim.

Proiectul pornește de la o documentare consistentă despre mecanismele empatiei, 10 interviuri cu specialiști și experți din mai multe domenii, toate diseminate în moduri creative pe canalele proiectului, invitând publicul la dialog și dezbatere: pe pagina Instagram @decenepasa și în newsletterul bilunar dedicat.

Expoziția multimedia De ce ne pasă se va deschide în luna iunie la galeria Galateca, unde cei 14 artiști invitați vor prezenta lucrări mixed media inspirate de tema empatiei: Matei Băcanu, Ioana Trușcă, Alexandru Cioacă, Studio Rizi: Alina Rizescu si Bogdan Ștefănescu, Studio Carnation: Raya Al Souliman si Horațiu Șovăială, Mihai Păcurar, Sebastian Moldovan, Saint Machine, Dragoș Hanciu și două lucrări de la studenții programelor de master New Media Design și Interactive Technologies for Performing and Media Arts, CINETic/UNATC. Pe lângă explorarea individuală a lucrărilor într-un cadru dinamic, vizitatorii vor putea participa la tururi ghidate cu actrița Nicoleta Lefter. Vernisajul și finisajul vor cuprinde momente performative din partea lui Raj Alexandru Udrea si Paula Dunker, Diana Miron și Eduard Gabia.

Echipa este formată din Black Horse Mansion (Ana Banu, Alina Manea, Miruna Vasilescu) – coordonator, Roald Aron – fotograf, Daniel Kosuth – director de imagine, Horia Baldea – artist de sunet, Mihai Baltac – scenograf, Andreea Chele – ilustratoare, Răzvan Vasilescu – designer de costum, Alexandra Florescu – PR.

Parteneri media: DOR, Iscoada, Glamour, Kajet Journal, Radio România Cultural, Revista Arta, Scena9, Vice.

Partneri instituționali: UNATC/ Cinetic, Galateca.

De ce ne pasă este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.