Geneze Ciclice I Cristina Savin

17 – 30.09.2021

Vernisaj, vineri 17 septembrie, ora 18:30

“Cea mai mare iluzie a omului este că timpul trece. Timpul este țărmul – noi trecem și el pare că merge.” – Antoine de Rivarol

Cristina Savin propune o interpretare a ciclicității atât la nivel perceptibil, cât și la nivel metafizic. Delimitarea între lumea interioară și cea exterioară se diluează,trecerea fiind aproape insesizabilă. Artista construiește mediul exterior plecând dinspre interiorul extrem de ofertant al umanului. Siluete fără identitate, guvernate de povești cu o profundă încărcătură filosofică, mituri ce stau la baza genezei, așa cum o știm și ne-a fost relevată până în prezent, soarele și luna, mitul androginului, formează toate un periplu necesar către cunoaștere, recunoaștere și regăsire, privite prin filtrul personal.

Între 17 și 30 septembrie Galateca invită publicul iubitor de artă în universul suprarealist al Cristinei Savin.

Simbolurile celor cinci elemente – foc, apă, aer, pământ, spirit- devin leitmotivul acestei expoziții și sunt redate atât cromatic, în majoritatea lucrărilor, cât și sugerate de forme specifice cu trimitere spre ciclicitatea care are loc în cadrul naturii, descrisă prin referințe precum timp și spațiu și înțeleasă prin logică și rațiune.

”Aflată în prima etapă a parcursului artistic, Cristina Savin propune o reinterpretare bazată pe simbolistică și cromatică strălucitoare, vie, aproape tridimensională, a unora dintre cele mai vechi teme din artă și filosofie: geneza și ciclicitatea inerentă tuturor elementelor universului interior și exterior. Expoziția Geneze Ciclice aduce în fața publicului o serie de lucrări reprezentative pentru cea mai recentă perioadă de creație a artistei, marcând debutul său pe scena culturală a capitalei printr-o expoziție personală”  – Andreea Sandu, fondator Galateca .

Timpul nu ne poate fi nici prieten, nici inamic, nici măcar o unitate de măsurare a existenței noastre. Putem vorbi despre începuturi cu aceeași incertitudine cu care vorbim despre sfârșituri. Poate nu a existat nicicând o delimitare între aceste etape și etapizarea aceasta s-a realizat în funcție de percepție și amprenta pe care aceasta o lasă în interiorul nostru.

Cristina Savin este pasionată de artă din copilărie, pictura devenind  realitatea ei. Absolvirea  Academiei de Arte din Veneția în 2014 a fost, astfel, un pas firesc. Lucrările Cristinei Savin au o compoziție autentică, rafinată, abstractă, bazându-se pe elemente suprarealiste, o călătorie a simțurilor prin conținuțul emoțional al culorilor.

Powered by: San Marzano, Hexol, Interdrinks, Kappa Kaffe, Mevision Design

Parteneri media: modernism.roBiz, Agenția C’Artedreamingof.netCover storiesKreatoriaPropagarta