PLAYING WITH LIGHT / ANDRADA –CRISTINA GHEORGHE / 20-27 august 2022

Camera Neagră / Galateca

Programul NEOSTUDIO8 continuă cu Andrada – Cristina Gheorghe , Playing with light încheie seria expozițiilor tinerilor artiști găzduite la Galateca, în Camera Neagră.  

Playing with Light este un concept pornit de la o serie de schițe care, ulterior, urmau să devină niște „jocuri de lumini” folosind diferite tehnici și materiale tradiționale, de la linogravură până la acrilic pe pânză și broderie. Banalitatea schițelor a dat naștere conceptului și asocierii Jocului cu Lumina tradusă și transpusă pe foaie. Expoziția Playing with light este inițiată și coordonată de profesorul coordonator Anca Boeriu.

Ajuns la ediția a VIII – a, NEOStudio este un program dedicat susținerii tinerilor artiști, fie ei studenți, masteranzi sau absolvenți. Într-un nou format, mult mai dinamic manifestarea propune să aducă săptămânal, în fața publicului arta tinerei generații.

 

Artiștii selectați în NEOStudio8 sunt:

* Iulia Jugaru cu Creatures, 20 iulie – 27 iulie


* Bianca Sava cu The Joy, 28 iulie – 3 august


* Cosmina-Ionela Sandu cu Intrusive Thoughts, 5 august – 11 august


* Marian Cîmpeanu cu Old School-New School, 13 august – 19 august


* Andrada-Cristina Gheorghe cu Playing with Light, 20 august – 27 august

 

Programul NeoStudio aduce în fața publicului arta tinerei generații. Creat de Galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art România în 2016, programul a inclus proiecte,precum Decantări, InPsyMe, Zbor, White Shadows, Grafica Tânără în colaborare cu UNARTE secțiunea artă și design modă, dar și camera de autor precum Văd. Clipesc. a tânărului artistului Vlad Pașca.

 NEOStudio8 se derulează în perioada 20 iulie – 27 august. Intrare liberă

Parteneri media: Radio România Cultural, Metropola TV, modernism.ro, Biz, Agenția C’Arte, Propagarta

Parteneri: AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești