Vlad Tenu

<< Inapoi

Vlad Țenu este un arhitect de origine română stabilit la Londra. Experimentele sale se axează pe integrarea tehnologiilor digitale în procesul de proiectare, ce implică metode generative de design, tehnici digitale de fabricație și design interactiv. Proiectul său intitulat “Minimal Complexity”, câștigător al Concursului REPEAT Tex-Fab 2010, a fost expus atât în Statele Unite, cât și în Marea Britanie în cadrul a două evenimente de amploare internațională: London Festival of Architecture și London Design Festival în 2012.

Ca arhitect recunoscut atât în România, cât și în Marea Britanie, experiența sa profesională acoperă o gamă largă de proiecte și concursuri. În prezent, lucrează la AHMM, iar anterior a lucrat la Surface Architects, ambele companii premiate pentru activitatea arhitecturală cu sediul în Londra. Alături de activitatea sa profesională, Vlad este implicat și în domeniul academic la Bartlett, ca asistent universitar și supervizor de teze de masterat în cadrul programului Arhitectură Adaptivă & Computație. Lucrările sale fac parte din colecții și muzee cunoscute, iar 2013 Vlad Țenu a expus în premieră în România două dintre instalațiile sale în cadrul EBiennale, manifestarea pe arte vizuale a festivalului George Enescu.
In perioada 4 – 28 februarie 2014, Galeria Galateca a prezentat expozitia Glimpses of Infinite Symmetry. Expozitia a alaturat o serie de instalatii realizate de Vlad Tenu, ce s-au nascut in urma unor procese de cercetare in design dedicate genezei formei si spatiului. O parte din aceste lucrari au fost expuse anterior la diverse galerii din Londra, printre care si Arup Phase2, Testbed1 si mai recent la Surface Gallery