Vlad Tenu

Născut în 1982, la Iași, Vlad Tenu locuiește din 2008 la Londra, unde lucrează ca arhitect. A studiat arhitectura la Iași, Lisabona și Londra (Bartlett School of Architecture). Cercetările sale se axează pe integrarea știintei și tehnologiei în procesul de proiectare, ce implică metode de generare de calcul, tehnici digitale de fabricație și design interactiv. Proiectul său, „Complexitate minimală“ – câștigator al Concursului REPEAT Tex-Fab 2010, a fost expus în anul 2012 în cadrul evenimentelor de amploare internațională: London Festival of Architecture și London Design Festival.
Concentrându-se pe suprafețe minimale periodice, procesul de proiectare este unul derivat din tehnologia de repetiție și simetrie multi-dimensională, și creează suprafețe modulare continue, ce pot fi extensibile la infinit.
Aproape toate lucrările de la Galateca au fost expuse anterior la diverse galerii din Londra, printre care: Arup Phase2, Testbed1 și mai recent la Surface Gallery. Lucrarea „Anemone” a fost realizată special pentru expoziția Glimpses of Infinite Symmetry găzduită la Galateca in 2014.
Proiectul Minimal Complexity a câștigat concursul TEX-FAB REPEAT Digital Fabrication Competition, fiind expus la London Festival of Architecture în 2012 și la London Design Festival (tot în 2012).
Synthetic Nature (din care fac parte Nucleotida și cele două lucrări Alveolata 3.7 și 2.4) a fost expus la Surface Gallery și alătură o colecție de prototipuri născute în urma unor cercetări holistice în jurul genezei formei și spațiului.
In cei 10 ani de la lansarea prototipului, instalațiile lui Vlad Tenu au fost expuse în Shanghai, Londra, Paris în proiecte de anvergură.
#contactless, #stamcasa, #galerievirtuala, #galateca, #doaronline, #art