THE JOY / BIANCA SAVA / 28 IULIE – 03 AUGUST 2022

NEOStudio 8 / Camera Neagră / Galateca

Programul NEOStudio continuă cu un nou proiect The Joy, în Camera Neagră, semnat de tânara artistă Bianca Sava, absolventă a Universității Naționale de Artă , Secția Grafică, inițiat și coordonat de profesorul coordonator Anca Boeriu. Expoziția este deschisă în perioada 28 iulie – 3 august 2022.

The Joy pornește de la lupta omului între admirație și distrugere, nevoia de apartenență în raport cu natura, astfel fenomenul de BLOSSOM este efemer.

”Subzist într-o fericire ludică și naivă în urma fenomenului tranzitoriu dintre dispreț și acceptare a sinelui. ” spune Bianca Sava

The Joy reunește gravuri și animație stop motion, demonstrând multivalențele artistei.Bianca Sava este câștigătoare a premiului BT , acordat în cadrul proiectului pilot CSWeek.

Ajuns la ediția a VIII – a, NEOStudio este un program dedicat susținerii tinerilor artiști, fie ei studenți, masteranzi sau absolvenți. Într-un nou format, mult mai dinamic manifestarea propune să aducă săptămânal, în fața publicului arta tinerei generații.

Artiștii selectați în NEOStudio 8 sunt
* Iulia Jugaru cu Creatures, 20 iulie – 27 iulie
* Bianca Sava cu The Joy, 28 iulie – 3 august
* Cosmina-Ionela Sandu cu Intrusive Thoughts, 5 august – 11 august
* Marian Cîmpeanu cu Old School-New School, 13 august – 19 august
* Andrada-Cristina Gheorghe cu Playing with Light, 20 august – 27 august


Programul Neo Studio aduce în fața publicului arta tinerei generații. Creat de Galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art România în 2016, programul a inclus proiecte,precum Decantări, InPsyMe, Zbor, White Shadows, Grafica Tânără în colaborare cu UNARTE secțiunea artă și design modă, dar și camera de autor precum Văd. Clipesc. a tânărului artistului Vlad Pașca.

NEOStudio8 se derulează în perioada 20 iulie – 27 august. Intrare liberă.


Parteneri media: Radio România Cultural, Metropola TV, modernism.ro, Biz, Agenția C’Arte, Propagarta
Parteneri: AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești