Toxic Two

Toxic Two I Mircea Moroianu

11 – 25 octombrie

Vernisaj 11 octombrie, ora 19:00

Un proiect NAG

Galeria Galateca

 

 

Mircea Moroianu în Toxic Two îşi propune să exploreze mai multe tipologii de relaţii toxice de cuplu. Lucrările abordează teme precum: manipularea partenerului, masculinitatea toxică sau întârzierea maturizării şi dependenţa de părinţi. Proiectul propune o experiență multisenzorială susținută de aplicația mARker și are ca motto: « Make an ironic gift to your half».

 

„Mă gândesc uneori zile în șir la un desen și când îl văd suficient de clar, îl desenez în câteva minute”, spune Mircea Moroianu.

Analitice şi minimaliste, lucrările artistului sunt radiografii surprinzătoare ale societăţii şi ale interacțiunilor omului de astăzi. Deşi extrem de simple, desenele sale au în spate insight-uri foarte puternice.

Chiar dacă țin de viața de zi cu zi, subiectele abordate de Mircea sunt totuşi extrem de personale: depărtarea de noi înşine, adaptarea la o relaţie toxică şi alienarea prin tehnologie.

Mircea este însă un artist pozitiv. El tratează mereu subiectele cu o doză de umor, iar cele mai multe desene ale lui pleacă de la unele dintre cele mai frumoase întrebări: Cum poate fi partenerul, antidotul propriilor noastre slăbiciuni?, Cum poate fi surprinsă adevărata compatibilitate? sau Cum arată cuplul perfect?

Expoziția rămâne deschisă în perioada 11 – 25 octombrie .

Mircea Moroianu este artist vizual, muzician şi scriitor. În prezent lucrează în publicitate pe postul de copywriter.

Ca artist vizual, Mircea a expus desenele sale la galeria Artfooly în cadrul expoziţiilor Fiinţe şi obiecte şi I AM Y. A participat cu lucrări la expoziţia internaţională Multicultural Art Walk din galeria Galateca, la Romanian Design Week în 2017 şi 2018 şi la festivalul Art Atena din Grecia. În 2018, a avut prima expoziţie individuală în spaţiul central al Galeriei Galateca, intitulată We are connected, inclusă şi în circuitul Noaptea Albă a Galeriilor. 

Anul acesta, Mircea a creat o serie de bijuterii după desenele sale alături de curatorul Anca Negescu şi de bijutierii de la Contemporia în cadrul proiectului P.O.D. – Together we are stronger.