Vino la Strada de C’Arte

24.09.2015

logo-strada-de-carte-300x142

Biblioteca Centrală Universitara Carol IFundația Universitara Carol si Institutul de Management și Dezvoltare Durabila (IMDD), impreuna cu alti parteneri si sponsori, organizeaza in perioada 24 – 27 septembrie 2015 cea de-a patra editie a festivalului Strada de C’Arte. IÎn acest an, festivalul se  desfașoara in arealul statuii ecvestre a Regelui Carol I din fata Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucuresti  (http://stradadecarte.ro/)

Galateca  participa si in acest an la festivalul Strada de C’Arte organizat de Biblioteca Centrala Universitara ”Carol I” în parteneriat cu Fundaţia Universitară ”Carol I” si Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor din Romania (APLER). Astfel Galateca se implica in  3 evenimente culturale de exceptie in cadrul festivalului:

„Strada Copiilor” este un eveniment destinat copiilor si parintilor, parte a festivalului organizat de IMDD ( https://www.facebook.com/events/889179434497238/ ) ce propune un set de ateliere cu caracter cultural si educativ, menite sa ii introduca pe cei mici in lumea artei si a educatiei non-formale, sa ii ajute sa isi dezvolte abilitatile.

716-Poster_StradaCopiilor_960

A patra ediție a evenimentului aduce o nouă serie de ateliere de creație, în care artiști cunoscuți precum Magda Pelmuș, Mihai Zgondoiu, Ilina Schileru, curatoarea Roxana Gibescu sau coordonatoarele Asociației De-a Arhitectura – Corina Croitoru și Madalina Bold îi vor încuraja pe tinerii participanți să dea frâu liber imaginației. Pictură japoneză, arta tradițională și arta contemporană, Street Art, Pop Art sau De-a Arhitectura sunt atelierele artistice incluse în programul festivalului din acest an.

Al doilea eveniment este dezbaterea “Educație la firul ierbii” – Ediția a VI-a – ce va avea loc pe 26 septembrie între orele 18.30 – 19.30, si are ca temaArtele în lumea informatizată”. Manifestarea este organizata de IMDD si sustinut de galeria Galateca www.galateca.ro si asociatia NeoArt Romania http://neoartromania.ro/