Anunț deschidere concurs de proiecte Neo Studio, 2018

 

Anunț deschidere concurs de proiecte Neo Studio, 2018

GRAFICA TÂNĂRĂ

Galeria Galateca și Asociația Neo Art România își propun și in 2018 organizarea unei serii de evenimente în cadrul programului Neo Studio, program pentru tinerii artiști, primul fiind în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Grafică București și Universitatea de Arte București:

Galeria Galateca organizează în proiectul GRAFICA TÂNĂRĂ, în doua etape: depunerea aplicațiilor în cadrul concursului de proiecte, on-line, până pe 27 aprilie 2018 și evenimentul expozițional, GRAFICA TÂNĂRĂ, în perioada 8-15 mai 2018.

Acesta este primul dintr-o serie de proiecte pe care Galeria Galateca le va organiza împreună cu Uniune Artiștilor Plastici din România, prin își propune susținerea și promovarea proiectelor de artă vizuală ale tinerilor artiști, membrii stagiari ai UAP și  absolvenți ai institutelor de artă, din toate domeniile artei vizuale, în demersul lor artistic și în procesul de intregrare în arta contemporană românească. De asemenea, în cadrul parteneriatului strategic, tradițional, cu Universitatea de Arte București, programul vizează mai buna integrare a absolvenților de licență în circuitul artei contemporane naționale.

Regulamentul și fișa de înscriere se regăsesc atașat, precum și pe: www.galateca.ro, www.neoartromania.ro și .

Coordonatori: Anca Boeriu și Andreea Sandu.

Regulament concurs de proiecte GRAFICA TÂNĂRĂ

Neo Studio 2018

Artiștii interesați trebuie să depună toate documentele de mai jos, la adresa de e-mail contact@neoartromania.ro, până la data de 27 aprilie 2018, ora 24.00, cu mențiunea “Grafica Tânără”.

Documentrul trimis trebuie să cuprindă:

  • fișa de înscriere
  • un portofoliu cu 7-10 imagini fotografice după lucrări realizate în ultimii 5 ani însoțite de toate datele tehnice: titlu, tehnică, dimensiune, anul execuției.

Sunt admise tehnicile grafice pe suport de hârtie, desen, gravură, print, acuarelă tehnică mixtă.

Rezultatul selectiei va fi anunțat pană pe data de 1 mai 2018.

Artiștii selectați trebuie să aducă lucrările la Galeria Galateca, adresa strada C. A. Rosetti, nr. 2-4 București, până pe data de 5 mai 2018, orele 20.

Filiala Grafică București oferă două premii, iar toți participanții vor primi diplome din partea organizatorilor.

Artiștii premianți vor intra în baza de date a galeriei și vor participa la evenimentele viitoare organizate de Galeria Galateca.

Juriul va fi compus dintr-un reprezentant al Galeriei Galateca, un reprezentant al Filialei Grafică București și un reprezentant al Universității Naționale de Arte din București..

Organizatorii vor tine legătura cu participanții pentru a asigura buna desfășurare a proiectului.

Coordonatori: Anca Boeriu și Andreea Sandu