A Cry that Summons the Storm

A Cry that Summons the Storm

de Frédéric Xavier Liwer

10 iunie – 1 iulie

Expozitie de gravura in lemn si fotografie

Vernisaj miercuri 10 iunie ora 19:00

Tineti-va rochiile,
Doamnelor, trecem prin iad”

Galateca va gazdui in perioada 10 iunie – 1 iulie expozitia “Un strigat ce cheama furtuna / A Cry that Summons the Storm” a artistului francez Frederic Xavier Liwer, care expune in premiera in Romania. Proiectul “Un strigat ce cheama furtuna / A Cry that Summons the Storm” reuneste o serie de noi gravuri in lemn, alaturi de lucrari din seria No Kawara (inspirata de lucrarile artistului conceptual japonez On Kawara), fotografii si video.

Lucrarile leaga lumea imaginara de lumea concreta printr-un limbaj invocator al strazii, intro sinteza formala, in care repetarea unui element devine miscarea dialectica in care probleme ale situatiei contemporane fuzioneaza intr-o viziune transcendentala.

Un strigat ce cheama furtuna”, principiul cauzei si efectului, este punctat de o actiune a prezentului, tipatul incizat in lemn si ideea unei actiuni viitoare, pariul unei invocari in care aceasta distanta temporala devine o speranta de a unifica un proces care se produce in principal in sine” afirma artistul.

Vernisajul camerei de artist “Un strigat ce invoca furtuna” are loc miercuri, 10 iunie, ora 19:00 la Galateca, expozitia urmand sa ramana deschisa pana la 1 iulie. Desi in luna martie a sustinut performance-ul ‘Married’ la Carol 53, aceasta expozitie este prima colaborare a artistului francez cu o galerie din Romania.

Frédéric X. Liwer este un artist francez, nascut in 1980, ce traiește și lucreaza intre Paris și Bruxelles, absolvent al Scolii de Arte Brera din Milano. In viziunea sa, creatia artistica este inainte de toate o chestiune de munca. El s-a concentrat pe xilogravuri ca mediu, o gravura simpla și profunda. Lucrarile sunt produse rapid de la o taietura nervoasa și nefinisata, de multe ori in cantitați mari. In ultimii ani a colaborat cu numeroasi alti artiști, in special in revista italiana & IL TOPO și colectivul omonim in care este un membru activ.

Catalog expozitie