Henwood Library – Archive

Pe 30 octombrie, incepand cu orele 19:30 va avea loc la Galateca vernisajul expozitiei artistului britanic Simon Henwood, “Henwood Library – Archive”.

Lucrari de Picasso, Chagall, Goya, Giacometti, Paolozzi, Andy Warhol si Sir Peter Blake ce fac parte din arhiva artistului si l-au inspirat in realizarea primului sau roman „Black Arc” vor fi expuse timp de 3 luni la Galateca, alaturi de cele mai noi lucrari ale sale, portrete ale unor copii din Transilvania surprinse de artist in vara anului trecut.

Simon Henwood a expus pentru prima oara in Romania anul trecut, proiectul “Henwood Library. Din dragoste de carte si de arte” bucurandu-se de un real succes in randul iubitorilor de arta.

De-a lungul a doua decenii Simon Henwood a experimentat pe diferite segmente artistice, de la pictura, desen, fotografii si carti bibliophile la animatii, videoclipuri artistice, instalatii si noile media. Lucrarile sale au fost expuse in cele mai renumite muzee si galerii ale lumii, printre care MOMA (NYC), ICA (London), UCLA Hammer Museum (LA) si Galeria Sophie Sheideker (Paris) intr-o dubla expozitie semnata “Simon Henwood si Francis Bacon”. Artistul este cunoscut si pentru colaborarile sale cu muzicienii Kanye West, Rihanna, Alicia Keys, Roisin Murphy, Badly Drawn Boy si Imogen Heap pentru care a realizat fie videoclipuri, concepte pentru turneele de promovare a albumelor, costumele, scenografia sau designul grafic.

Un highlight al acestei expozitii va fi proiectia la Galateca a filmelor singulare si experimentale din anii ’60 ale lui Andy Warhol – Empire, Sleep, Kiss – incluse in festivalul de film BIEFF 2014 – Bucharest International Experimental Film Festival. Proiect realizat in partenerial cu Muzeul Andy Warhol din Pittsburgh. Mai multe detalii in curand.

Mai multe detalii: http://www.galateca.ro/blog/henwood-library-archive-galateca-30-octombrie/#sthash.4ajHSViZ.dpuf

http://simonhenwood.com/

Catalog expozitie »