Henwood Library – Din dragoste de carte si de arte

Urmatorul proiect de anvergura al galeriei Galateca, expozitia “Henwood Library – Din dragoste de carte si de arte” a artistului multidisciplinar Simon Henwood, va face parte din circuitul Noptii Muzeelor (18 mai) si Noptii Galeriilor (24 mai) si estimeaza un numar cumulat de peste 6000 de vizitatori.

De-a lungul a celor doua decenii Simon Henwood a experimentat pe diferite segmente artistice, de la pictura, desen, fotografii si carti bibliophile la animatii, videoclipuri artistice, instalatii si noile media. Lucrarile sale au fost expuse in cele mai renumite muzee si galerii ale lumii, printre care MOMA (NYC), ICA (London), UCLA Hammer Museum (LA) si Galeria Sophie Sheideker (Paris) intr-o dubla expozitie semnata “Simon Henwood si Francis Bacon”. Artistul este cunoscut si pentru colaborarile sale cu muzicienii Kanye West, Rihanna, Alicia Keys, Roisin Murphy, Badly Drawn Boy si Imogen Heap pentru care a realizat fie videoclipuri, concepte pentru turneele de promovare a albumelor, costumele, scenografia sau designul grafic.

In noaptea de 18 mai 2013, cand muzeele bucurestene isi asteapta vizitatorii la expozitii, spectacole de muzica, dans, teatru si film sau evenimente interactive, GALATECA va prezenta un material special, marca Simon Henwood. O proiectie speciala a documentarului realizat de artistul britanic pentru albumul ‘The Seer’ al formatiei Swans va rula in intervalul 19.00 – 04.00 pentru publicul bucurestean, avid de arta, muzica si inedit. Swans, formatia americana post-punk, a fost infiintata la New York In 1982 de catre Michael Gira, iar ‘The Seer’ este al doisprezecelea material de studio, lansat anul trecut. LP-uri si CD-uri cu albumul ‘The Seer’ vor fi putea fi cumparate in cadrul gallery-shop-ului NEOGALATECA, ce va fi deschis in aceasta noapte.

Pe 24 mai, consumatorii de cultura nocturna se vor bucura de un alt eveniment recunoscut pentru promovarea artelor contemporane, Noaptea Galeriilor. Cu aceasta ocazie, GALATECA va pregati o serie de proiectii, carti, ilustrate, obiecte promotionale si CD-uri semnate Simon Henwood, intr-un proiect multimedia de exceptie.

Expozitie cu vanzare.

Intrarea libera.

Print screen
Expozitia „Henwood Library – Din dragoste de carte si de arte” pe site-ul artistului.

Parteneri