Human Extension

Human Extension

de Victor Fota și Aural Eye

14 martie – 6 aprilie

Pictura devine o disciplină a viitorului prin temele abordate și împletirea cu proiecțiile video într-o expoziție eveniment.

Pe 14 martie, are loc la Galateca vernisajul expoziției de pictură Human Extension, realizată de Victor Fota. Timp de o săptămână, studioul de video-mapping Aural Eye va anima lucrările prin proiecții de lumină construite pe detaliile fiecărui tablou. După aceea, expoziția conținând tablourile va rămâne deschisă până pe 6 aprilie.

Prin suprapunerea celor două forme de artă, artiștii nu și-au propus doar să atragă publicul într-o călătorie vizuală inedită, ci și să exprime, ca idee general valabilă, nevoia de interconexiune între calități ale unor domenii diferite pentru a crea progres și a construi povești mai puternice.

Colaborarea dintre Victor Fota și Aural Eye a apărut ca ceva firesc datorită prieteniei lor și a sincerității cu care își împărtășesc marile preocupări ale zilei. Întâmplător, această interconexiune între disciplinele pe care le practică a ajuns să întărească tocmai conceptul pe care Victor îl exprimă în seria de picturi expuse, anume Human Extension:

„Proiectul Human Extension a pornit de la doua idei principale. Una filozofica, ce are la bază conceptul legăturii profunde dintre specia umană și tehnologie – încă de la începuturile speciei homo habilis, prin utilizarea intrumentului, s-a creat o relație de «simbioză» între cele două părți, legătură ce a forțat o evoluție accelerată a creierului uman. Această relație om-instrument este din ce în ce mai greu de separat, iar în viitor, probabil, omul și mașinăria se vor confunda. Cealaltă idee cuprinde experiențele personale cu tehnologia ca extensie a propriului corp. Cu ajutorul introspecției am urmărit să ilustrez moduri în care tehnologia m-a traumatizat sau m-a ajutat în același timp. Așa că am relatat o legatură neutră, nici critică nici laudativă la adresa tehnologiei avansate.” (Victor Fota, pictor).

Aural Eye: Dacă Victor e HUMAN, noi suntem EXTENSION. Singularitatea este un subiect care ne preocupă și este o enormă bucurie să ne exprimăm artistic pe această temă.

Despre Victor Fota: Artist bucureștean de 28 de ani, absolvent al Universității de Arte, București. Picturile lui reflectă pasiunea pentru felul în care funcționează realitatea, definită de știință și tehnologie (teoriile mecanicii cuantice în mod special) și tehnica uleiului pe pânză cu influențe flamande, pe care a personalizat-o într-un stil propriu.

Despre Aural Eye: Studio de video-mapping, instalații interactive, artă digitală și 3D visuals. Pornit inițial ca un proiect personal și crescut cu timpul într-un colectiv de artiști ce îmbină experimentul și talentul cu rigoarea producțiilor video.

Partenerii expoziției: Epson, Grolsch, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, Rose Mary, 2Music Events. Susținători media: SUB25, VICE România, Șapte Seri, The re:art, ART7, FEEDER.ro, Zeppelin.