Transformations

ransformations – proiectul Asociatiei Funnel Contemporary Art va ajunge in aceasta toamna la Bucuresti
Expozitia de pictura si fotografie “Transformations”, initiata si organizata de Asociatia Funnel Contemporary Art se va desfasura in perioada 9 septembrie – 1 octombrie 2014 la Galeria Heritage House din Belgrad, Serbia, urmand ca in noiembrie sa ajunga la Bucuresti. Galeria Galateca este partener in cadrul acestui proiect. “Transformations” este un concept artistic ce analizeaza o tema actuala: agresiunea prezenta in mass – media ce devine un factor constant al vietii contemporane. Agresiunea stimuleaza creativitatea, progresul, dar totodata paralizeaza simturile generand astfel o noua agresiune. La randul ei tranformarea este tot o reactie de supravietuire cu orice pret, in ciuda faptului ca umanismul, o calitate definitorie a fiintei umane, a incetat sa existe.
“Transformations”, o continuare a colaborarii dintre artistul sarb Pedrag Popara si pictorul italian Roberto Coda Zabetta, isi propune sa implice activ scenele artistice europene din vest si est. Manifestarea isi doreste sa promoveze arta contemporana si sa educe publicul. Artistii implicati in aceasta editie sunt Roberto Coda Zabetta (Italia), Giancarlo Ceraudo (Italia), Alessio Maximilian Schroder (Italia), Kenneth Blom (Norvegia), Bogdan Vladuta (Romania) si artistii sarbi Predrag Popara, Vuk Vučković si Mate Djordjević.
Predrag Popara si Roberto Coda Zabetta sunt membri fondatori ai Asociatiei Funnel Contemporary Art, o platforma ce are drept scop incurajarea schimbului de experienta intre artisti din diferite tari in domeniul artei contemporane.
Galeria de arta contemporana si design Galateca este partenera in acest proiect ce se adreseaza tinerilor artisti europeni, incurajand schimbul de idei si experiente.