Zane si inimi de Mimi Ciora

 

Curator: Ioana Ciocan

Vernisaj miercuri, 19 octombrie, ora 19:00

Galeria de arta contemporană şi design GALATECA

Galeria Galateca găzduiește de pe 19 noiembrie, un nou proiect Black Cube, Zâne şi inimi de Mimi Ciora, în viziunea curatorului Ioana Ciocan. Prima parte a acestui concept, “Zâne”, a fost expusă la Galeria Calina din Timișoara, în luna mai a acestui an. Odată cu noua viziune, publicul poate descoperi şi o originală colecţie capsulă de obiecte de design inspirate de universul Zânelor Mimiene. Create în colaborare cu designerii români Simina Filat şi Alina Marica, obiectele sunt disponibile în exclusivitate la NeoGalateca.

Trăim la Galeria Galateca în prezența tainică a Zânelor Mimiene al căror rol îl descifrăm citind simbolurile lor tatuate. Zânele îndeplinesc o funcție extraordinară și una comună pentru privitor menținând omogenitatea spațiului prin dualitatea lor. Sunt fragmente din universul personal al artistei, univers pierdut, sfărâmat, recompus și populat cu personaje dintr-o epocă mitică. Avem certitudinea durabilă a existenței Zânelor Mimiene și găsim în expoziția Zâne și inimi dorința de a ne păstra revelațiile, visele nopții într-un amestec cu realitățile personale, dar și cu visurile încă neîmplinite. Zânele Mimiene se învârt între un steampunk nișat, grafic, cu trimiteri la noile icoane din sfera horror goth (Dansul Ielelor, Gemenele, Flora) și pop culture, cu tatuaje neo-primitiviste și realist-simbolice în stilul Balkan South. Acest dans ancestral ne poartă către o altă dimensiune, în care suntem manipulați fagocitar și din care putem ieși mai buni sau chiar mai înțelepți..

Mimi Ciora are un masterat în Grafică / Universitatea de Artă și Design, Timișoara.
Expoziții:  „Zâne”, Galeria Calina (2016), Hydrophila, Muzeul de Artă, Arad, (2015); Breakfast of Superheroes, Balamuc, Timişoara (2014); Mimin, Alkmy Lab, Timişoara (2012); Cranium. About Life & Death, Vatra Collective București (2012); Pink Kitty Candy, Femei pe Mătăsari, București (2012); Show of Monster, Cărturești, București (2011); Surreal vs. Expression, Karlsruhe, Germania (2010).

Zâne și inimi este a patra expoziţie din cadrul BLACK CUBE, un nou concept iniţiat de galeria de artă contemporană şi design Galateca, o platformă de expunere inedită, creat pentru a pune în valoare opera artiştilor, a experimenta şi a schimba dialogul acesteia cu privitorul.