Vernisaj OSMOTICE – Lara și Cornel Brad

08.03.2023

Galateca vernisează miercuri 8 martie, în Camera Neagră expoziția OSMOTICE de Lara și Cornel Brad, al doilea proiect Neo Art Connect din 2023 găzduit de Galateca, o expoziție tată-fiică ce surprinde prin originalitate. Două generații, două tehnici diferite.

Ce anume trece de la o fiică la tatăl său și de la tată la fiica sa, aflată la granița dintre copilărie și adolescență? Trecuți împreună prin ore de colorat în joacă, realizând că imaginile amestecate lasă mai mult loc liberei imaginații și creativității decât simplele fotografii, Lara și Cornel Brad expun 14 colaje realizate în ultimii 11 ani. Pentru a contura relația sa cu partea feminină, tatăl a lucrat colajele preponderent cu foarfeca și aracetul, cotrobăind și decupând imagini care l-au inspirat prin revistele din arhiva lui, sau prin cele obținute de la prieteni sau de prin anticariate.

Fiica, născută în Generația Alpha, și-a folosit tableta cu aplicații AI proaspăt disponibile pe internet, reinterpretând și, astfel, completând colajele tatălui cu o viziune nouă, proaspătă, surprinzătoare. În imaginile lor oglindite se întâlnesc teme extrem de diverse, pop-icons, protecția mediului, citate mai mult sau mai puțin celebre, simboluri ale frumuseții feminine eterne din mai multe epoci.

Lara Brad se află la prima sa expoziție în spațiul public. Cornel Brad este fotograf, www.cornelbrad.com , și este autor a mai multor cărți de fotografie. Ambii trăiesc în București.

Expoziția rămâne deschisă în Camera Neagră până pe 26 martie

Susținut de @BRD Groupe Société Générale
Partener strategic Fundația9
Parteneri media: Radio România Cultural, Metropola TV, modernism.ro, Agenția C’Arte, Propagarta, feeder.ro, Aici a Stat
Parteneri: AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, Nespresso