Apel de proiecte Arta la intrare. Identitar

 

Apel de proiecte Arta la intrare. Identitar

 

Parteneri strategici : Institutul Cultural Român, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Universitatea Națională de Arte din București

 

Proiectul ARTA LA INTRARE.IDENTITAR, pornește de la sintagma – Aducem ARTA în drumul vostru – și propune o alternativă inovatoare, de a familiariza un public divers cu arta contemporană, în aceste an al  Centenarului României Moderne.

Asociaţia Culturală NeoArt România a iniţiat cea de a doua ediţie a proiectului Arta la intrare, ce va avea loc în perioada octombrie-decembrie 2018, având ca scop promovarea tinerilor artişti prin sistem de apel de proiecte, precum și prezentarea lucrărilor unor personalități ale culturii noastre vizuale contemporane.

Conceptul de a aduce lucrări de artă la intrarea în clădiri eterogene din București, precum și în alte locații din țară și străinătate este unul inovator, publicul fiind familiarizat într-un mod neconformist cu arta contemporană, fără a fi nevoie de prezentări tradiționale în galerii și muzee, însă cu un concept curatorial profesionist.

Vino alături de noi, pentru ca lucrarea ta să fie parte din noul traseu urban, pe harta cu 23 de spaţii, după cum urmează:

– 20 de spaţii în București,

-3 spaţii în Iași, Cluj și Râmnicu Vâlcea,

Vei beneficia de expunere în perioada 31 octombrie – 15 decembrie, oportunitatea de a participa la prezentări de tip Artist talk, vizibilitate şi premii din partea sponsorilor proiectului, participarea la vernisaj şi Gala de premiere, precum şi o remuneraţie de artist 500 euro!

Lucrările vor fi selectate de către un juriul format din specialiști din zona artei și comunicării, beneficiind de un concept curatorial special realizat de echipa de proiect.  Artiștii participanți trebuie să aibă sub 35 de ani, sau să fie absolvenți de universități de artă de cel mult 5 ani și vor proveni din toate mediile de exprimare artistică: pictură, sculptură, arte aplicate, instalație, gravură, design, foto-video etc.

Tema lucrărilor: IDENTITAR

Artiștii interesați trebuie să depună toate documentele la adresa de e-mail contact@neoartromania.ro, până duminică, 28 octombrie,ora 24.00, cu mențiunea,

Arta la intrare, Identitar.

Documentrul trimis trebuie să cuprindă:

  1. fișa de înscriere
  2. un portofoliu cu 2-5 imaginifotograficedupălucrarilepropuse, însoțite de toatedateletehnice /titlu, tehnică, dimensiune, anulexecuției/
  3. filme, aminaţii, schiţe ale proiectuluipropus
  4. un statement de o frază
  5. o fotografie, portret de artist

Sunt admise tehnicile de exprimare din toate domeniile artei vizuale: desen, gravură, pictură, sculptură, design, video, sunet, instalație, arhitectură etc.

Lucrările propuse trebuie să fie realizate în ultimii 5 ani.

Rezultatul selectiei va fi anunțat la data de 29 octombrie.

Organizatorii vor tine legătura cu participanții pentru a asigura buna desfășurare a proiectului.

 

Galateca devine km zero al traseului urban ARTA LA INTRARE. IDENTITAR

 

Etapa a doua a proiectului ARTA  la intrare. Identitar a debutat începând cu 1 noiembrie, iar proiecția traseului urban se regăsește la galeria Galateca unde vor fi prezentați , într-un eveniment de tipul  work în progress, artiștii implicați.

În prima parte a proiectului, în urma apelului de proiecte, în cadrul căruia s-au înscris peste 150 de artiști, au fost selectați de către juriul formati din  Petru Lucaci, Prof. univ. dr. și Președinte UAP, Aurel Vlad, profesor universitar la Universitatea Națională de Arte București,secția Sculptură, Octavian Neculai, Profesor Invitat la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ” ION MINCU” București, Scenograf și Consultant de Arhitectură la TEATRUL „LUCIA STURDZA BULANDRA „București Anca Boeriu, Lector Univ. dr. la secția Grafică, Universitatea Națională de Arte, Bucurest și manager de proiect, , Mariea Petcu Chioibaș, Șef Catedră secția Grafică Liceul “Nicolae Tonitza” București,  26 de artiști:

Adriana Florea Băloiu / Alexandru Burlacu / Diana Butucariu / Bogdan Cazacincu / Ingrid Cosma / Roberta Curcă /  Alexandru Dascălu / Carmen Denisia / Dragoș Dumitrașcu / Daniela Gaie /  Irina Iliescu / Vlăduț Mavriche  / Andreea Medar / Sorina Maria Mihalache / Teodor Moise / Alexandra Mureșan / Radu Panait / Radu Pandele/ Smaranda Pîrvan Pompiliu / Laura Pop /  Claudia Pușcașiu / Diana Roșca / Lucia Spinoiu / Maria Tăbarcea / Laura Trăilă / Sabina Tupan

Zilnic lista artiștilor participanți se va completa cu detalii și imagini ale lucrărilor, în paralel cu montarea lucrărilor în spațiile partenere.

Expoziția de la Galateca debutează cu prezentarea celor 8 artiști vizuali seniori, care vor susține tinerii artiști în cadrul unor evenimente de tip artist talk, pentru încurajarea dialogului între generații și interdisciplinar.

Astfel, primele dezvăluite vor fi proiectele propuse pentru cele 5 orașe europene Paris, Londra, Bruxelles, Berlin și Viena și care aparțin artiștilor seniori Mihai Zgondoiu, Cosmin Paulescu, Patricia Teodorescu, Carmen Apetrei și Cătălin Hrimiuc. Urmează cele din Râmnicu Vâlcea, Iași și Cluj ale seniorilor Ioana Olahut, Felix Afteme și Gheorghe Dican. Artiști invitați :Ghenadie Popescu din republica Moldoca și  Ștefan Radu Crețu.

În continuare traseul urban se va contura zi de zi cu cei 26 de tineri artiști ce au câștigat apelul de proiecte Arta la intrare.Identitar.

Partenerii strategici sunt Institutul Cultural Român, Uniunea Artiștilor Plastici din România și Universitatea Națională de Arte din București şi este co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale .

 

Fisa de inscriere

https://www.facebook.com/artalaintrare/