CSWeek

SĂPTĂMÂNA CREATIVITĂȚII SUSTENABILE/ CREATIVE SUSTAINABILITY WEEK 2022

12 – 21 mai: Ediția I. Proiect pilot București: Lasă-ți amprenta asupra viitorului!

Inițiator și co- curator: Andreea Sandu, coordonator și co – curator Anca Boeriu, coordonatori Cristian Antonescu, Elena Colasîz, Ana Negoiță

Peste 40 de artiști implicați, 12 spații partenere, peste 20 de parteneri companii, ong-uri și antreprenori locali, 50 de proiecte de creativitate sustenabilă prezentate, 11 animații create special de studenți de la facultăți de arte, 1 seară de film cu 5 documentare pe tema sustenabilității, 1 conferință, 1 vernisaj, artist talk, 1 performance, 3 demonstrații și ateliere.

Eveniment inclus în Bucharest Art Film FestivalRomanian Design weekNoaptea Muzeelor

Harta CSWeek aici

Galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art România lansează în perioada 12 – 21 mai 2022 ediția pilot a proiectului CSWeekSĂPTĂMÂNA CREATIVITĂȚII SUSTENABILE ce își propune să aducă împreună comunități diferite, artiști, industrii creative, mediul corporate, activiști și ONG-uri, publicul larg, pentru a prezenta inițiative sustenabile pozitive, creatori, expoziții, soluții, reunite pe o platformă a sustenabilității creative.

CSWeekSĂPTĂMÂNA CREATIVITĂȚII SUSTENABILE are două componente, una offline, harta CSWeek cuprinde 12 spații partenere, în care se regăsesc instalații de artă sustenabilă, un tur în București, având punct de pornire expoziția centrală, cu cele 7 vitrine și camera neagră de la Galeria Galateca și platforma online de conectare a celor interesați în sustenabilitate creativă, care colectează informații și resurse legate de sustenabilitate generând un pilot pentru Rețeaua Română de Sustenabilitate Creativă (Romanian Network for Creative Sustainability).

Astfel  Alia Bakutayan, Anca Boeriu, Alexandru Simion Boeriu, Alin Carpen, Sergiu Chihaia, Dan Mircea Cipariu, Dumitru Cojocaru, Ecaterina Colasîz, DeCorina Hats, Radu Drăgușin, Faux (Alin Bădan), Smaranda Găbudeanu, Elena Ilash, Mălina Ionescu, Marina Oprea, Andreea Medar, Dragoș Neagoe, Optimef, Para (Radu Nicolae Paraschiv), Cosmin Paulescu, Maria Pop Timaru, Sabinne, Elena Scutaru, Marcel Scutaru, Vlad Țenu, Patricia Teodorescu, Ovidiu Toader, Alina Tofan, Daniel Tufiș, Florin Viorel, Wooba, Wood Premium Gifts, Mihai Zgondoiu alături de studenții UNARTE, artele grafice coordonator lect. univ. dr Anca Boeriu, modă și design – coordonator lect. univ. dr. Sergiu Chihaia, sculptură – coordonator lect. univ. dr. Dumitru Cojocaru sunt cei peste 40 de artiști implicați în această manifestare de anvergură ce se desfășoară în 12 spații partenere şi pot fi văzuți în tururile ghidate pe biciclete, trotinete și mașini electrice sau pe jos. 

Expoziția centrală CSWeek de la Galeria Galateca cuprinde: instalația Râul Someș: printre comunități și ecosisteme, creată de Practica Studio și organizată de Ordinul Arhitectilor din România, 7 instalații de artă și design sustenabil amplasate în vitrinele galeriei și proiecțiile video din Camera Neagră. De aici Expo – tour CSWeek continuă prin București cu alte 12 lucrări de artă amplasate în locuri cheie precum Calea Victoriei – Străzi Deschise, Biblioteca Centrală Universitară Carol I, Hotel Novotel, Ordinul Arhitecților Români (OAR) – Filiala București, Muzeul Național al Literaturii Române, Arcub, Creart, Ordinul Arhitecților Români, Muzeul Țăranului Român, EFden, Combinatul Fondului Plastic, Roaba de Cultură, Celula de artă.

PROGRAMUL CSWeek

  • Joi 12 mai – ora 18:00, vernisaj Galateca și Artist talk / deschiderea oficială a CSWeek și a tururilor   de artă
  • Sâmbătă 14 mai – ora 20:00, Seară de filme, parte din Bucharest Art Film Festival inclusă în Noaptea Muzeelor
  • Miercuri 18 mai – ora 17:00 – Conferințele CSWeek, performance Smaranda Găbudeanu

            şi Gala CSWeek

  • Sâmbătă 21 mai – ateliere educative și demonstrații

       12 mai – 19 iunie – tururi ghidate la instalațiile de artă și design din spațiile partenere pe jos, cu bicicleta, trotineta sau mașina electrică.

      Din 12 mai, ora 18.00, scanează codul QR CSWeek sau descarcă harta CSWeek pentru a avea informațiile la zi, pentru a descoperi și cele peste 20 de spații colaterale, și lasă-ți amprenta împreună cu noi participând fie la concursul Amprenta Sus, pentru cei care vizitează toate punctele de pe harta CSWeek și postează folosind #CSWeek, fie la Leapșa online, povestind pe social media obiceiurile sustenabile din viața de zi cu zi.

Companiile partenere implicate au intrat în spiritul CSWeek și au susținut în mod direct câte un proiect artistic, de la animație – concursul BTLasă-ți amprenta asupra viitorului!, la instalații de artă – Nespresso și Holcim sau design industrial și artă impreună cu BMW.

*********************

CSWeek are 5 componente/secțiuni principale film, demonstrații, conținut educațional, expoziții și tururi artistice + experiențe AR prin tot orașul

Film – Festivalul de Film de Artă București, ediția a VI-a este integrată în conceptul nostru și se concentrează pe sustenabilitate și documentare de artă ecologică;

Demo – performance și teatru – Plastic Art Performance cu Alina Tofan și Smaranda Găbudeanu și o serie de demonstrații ecologice și spectacole live create de designeri și artiștii din proiect.

Edu – o serie de workshop-uri și conferințe online și live care prezintă exemple pozitive, inițiative ecologice, prezentări corporative, discuții cu artiști, bune practici internaționale;

Expoziții –  expoziție principală la galeria Galateca, 7 vitrine din galerie și o serie de 12 instalații de artă în locuri cheie în aer liber precum Calea Victoriei, Biblioteca Centrală Universitară Carol I, Hotel Novotel, Ordinul arhitecților din România – Filiala București, Muzeul Național al Literaturii Române, Arcub, Creart, Ordinul Arhitecților din România, Muzeul Țăranului Român, EFden, Combinatul Fondului Plastic, Roaba de Cultură, Celula de artă.

Tururi de artă ecologică – descoperiți creatori locali sustenabili

Organizat de Galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Galateca

Partener creativ Banca Transilvania

Parteneri sustenabili: BMW HOLCIM NESPRESSO

Parteneri:  TeatrelliCESI, DOCUART,   AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești

Plăcut de Radio Guerilla

Partenerii media: :Radio România Cultural, Metropola TV, modernism.ro, Biz, Agenția C’Arte, Propagarta, Revista Arta, AICI A STAT, Kreatoria, Dreamingof, Fine Society, Glamour, Cartierul Creativ

#csweek #sustenabilitate #bancatransilvania #impreuna #galateca #lasaamprenta #galateca #amprentasus #sustenabilitatecreativa #saptamanasustenabilitatii #saptamansustenabilitatiicreative

www.csweek.ro.