LOCAL KOMBAT

Din 26 martie pana pe 21 aprilie la Galeria Galateca se deruleaza un proiect foarte special,  „Local Kombat”, al artistului Cosmin Paulescu.
Expozitia reuneste o serie obiectuala, remake-uri dupa instalatii interactive de mari dimensiuni, realizate in ultimii ani de artist. Reintalnim, la o scara mai mica si intr-o alta asamblare lucrari precum „Play pe plai”, „Rocada” si „Ping-Pong”, dar si cateva piese expuse in premiera. Parte din lucrari isi pastreaza atributul interactivitatii, iar publicul, asa cum a fost obisnuit, este invitat sa interactioneze cu lucrarile si implicit cu spatiul, transformandu-se in vector dinamic si parte integranta din cadrul proiectului.
„La o prima decriptare vizuala, obiectele par prietenoase, ducandu-te cu gandul la joc, agrement si relaxare. Depasind nivelul vizual empiric, suprafata hartiei devine un spatiu al competitiei, al confruntarii si in final chiar a unui camp de lupta intre forte beligerante. Asadar, lucrarile gliseaza de la un registru ludic, spre unul cu tonalitati grave, facand trimitere spre noile realitati geopolitice si militare din vecinatatea  estica a tarii noastre” spune artistul.
Cosmin Paulescu este un artist roman, nascut la Craiova, specializat in arta murala, care traieste si lucreaza la Bucuresti, decan al al Facultatii de Arte Decorative si  Design Bucuresti. In palmaresul sau se afla numeroase expozitii in tara si strainatate. Ciclul Harta, din care fac parte si lucrarile expuse la Galateca este inspirat de instalationismul anilor 90, de-a lungul timpului piesele propunand diverse forme de reprezentare artistica, o combinatie de asamblaj, obiect, instalație, fotografie și performance.
Vernisajul are loc la Galateca, Str. CA Rosetti 2-4, Bucuresti pe 26 martie ora 19:00.
Detalii expozitie »