Romanian Design Week 2016

Galateca şi NeoGalateca  participă la Romanian Design Week 2016

20 mai – 5 iunie

Galateca şi NeoGalateca nu puteau lipsi de pe harta spaţiilor implicate în cel mai important eveniment care promovează designul românesc contemporan Romanian Design Week. Expoziţia arhitectului britanic Richard ScottTILT. An Oblique view from Elsewhere” şi proiectul Neo Studio. A Programme for Bright Young Students and Trainees sunt proiectele incluse în cea de-a patra ediţie Romanian Design Week ce se derulează în perioada 20 mai – 5 iunie.

În premieră NeoGalateca pop-up store se regăseşte şi în sediul central, in Giftshop Romanian Design Week, cu o serie de colecţii capsulă de art prints &T-shirts, inspirate din manifestările găzduite la Galateca. Printre ele vizitatorii vor descoperi si cea mai nouă serie “centenART DADA”, de printuri de artă (create de Mihai Zgondoiu) şi tricouri (designerul Sergiu Chihaia şi artistul vizual Mihai Zgondoiu), inspirată de expoziţia “DADA BRÂNCUŞI”, desfăşurată în acest an la Galateca, în contextul celebrării a 100 de ani de DADA-ism, dar şi o selecţie din proiectele Henwood Library, Pisica Pătrată, Ronativ sau Măiastra.

TILT de Richard Scott este o meta-expoziţie care investighează natura formelor şi structurilor ce dau contur existenţei noastre. Lucrările experimentează perspectiva şi reflecţiile care induc în eroare şi parcurg noţiunea de singularitate versus reprezentativitate.

NeoGalateca continuă colaborarea cu Universitatea Naţională de Arte, departamentul de Modă şi Textile, cu o dublă expoziţie: InPSYme, coordonată de prof. Univ. Ioana Sanda Avram (Secţia Modă) şi Decantări, organizată de prof. Univ. Dr. Dorina Horatau (Secţia Textile). Cele două expoziţii fac parte din programul Neo Studio. A Programme for Bright Young Students and Trainees, iniţiat de galeria Galateca şi care oferă studenţilor de la UNARTE experimenta şi relaţiona cu publicul lor.

InPSYme este numele unei colecţii de modă, dar se extinde la nivelul evenimentului şi descrie o arie culturală, prin intermediul unor instrumente care sunt legate de stilul de viaţă şi simbioză între tineri creativi şi lumea în care trăiesc.

Decantări prezintă o serie de momente succesive cronologic, proprii actului pedagogic transpus în practică, un discurs expoziţional prezentat ca modalitate de rafinare a unei viziuni, în care fiecare segment descrie, de fapt, un pas, o înţelegere mai intimă a actului estetic, văzut că traseu de la corpul brut inspiraţional la obiectul artistic finit.

Romanian Design Week este un proiect The Institute, cunoscut ca promotor al industriilor creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României.

Intrare liberă. Program L -V – 12:00 -20:00; S 11:00-19:00

https://www.facebook.com/events/1708928792694537/

Detalii expozitie »