Cristina Ștefan

La bază arhitect urbanist, Cristina Ștefan este un artist interdisciplinar, cu picioarele pe Pământ și cu capul în spațiul intergalactic. Studioul individual este mediul de explorare și experiment cu diferite tehnici de comunicare prin narațiuni vizuale, temele recurente fiind introspecția, spațiul (cosmic), natura umană și forța interioară.

***

Andra Ștefan este masterandă în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, specializarea Jazz și Culturi Muzicale Pop. A cochetat cu un număr vast de genuri muzicale, începând cu muzica clasică și culminând cu jazz, pop și ambiental. Din acest motiv, creația ei poate fi descrisă ca o îmbinare de genuri din care nu lipsește vioara cu care și-a început parcursul muzical de la vârsta de 7 ani. Cu o experiență de peste 16 ani în domeniul muzicii, a participat la numeroase evenimente naționale și internaționale, colaborând cu diverși artiști din întreaga lume.

„Natura ne-a dat în mod constant semne că ar trebui să ne schimbăm comportamentul și ne-a oferit șanse din abundență. Acum suntem forțați să repornim, să reconsiderăm majoritatea eforturilor noastre ca societate și să ne modificăm permanent stilul de viață actual. În timp ce unii dintre noi fac tot posibilul să vindece, să oprească această situație și să păstreze lucrurile funcționale, ceilalți au doar sarcina de a acționa ca un scut pentru eforturile depuse. Și nu este atât de greu. Acesta este momentul perfect pentru a reflecta, pentru a învăța ceva nou, pentru a termina acea carte pe care ai început-o anul trecut și pentru a-i suna pe cei pe care nu ai avut timp să îi întâlnești. Dar cel mai important, continuă să creezi. În curând viteza se va mări din nou, dar intr-un registru diferit. ”

ENCHANTED o invitație la a vedea esența lucrurilor vii, a frumuseții poveștilor inspirate de natură și redate de geniul creator uman de-a lungul timpului, lăsate pentru posteritate să contribuie la un imaginar bogat, stimulând activ curiozitatea și căutările spirituale. Este o lucrare inspirată din mitologia românească, dansul magic al ielelor.
ilustrație digitală, animație/ 2019/ Muzică: Andra Ștefan/ 50x100cm

PAUSE || BREATHE este o invitație la contemplare, la introspecție și inducerea unei stări de liniște interioară atât de valoroasă în contextul actual.
ilustrație digitală, animație/ 2017/ Muzică: Andra Ștefan/ 50x100cm

Nested Dreams este o imagine statică, într-un ambient fictiv pe unul din sateliții lui Saturn. Este o metaforă pentru actuala înstrăinare față de activitățile cotidiene, față de normalul cu care ne-am obișnuit și un reminder să prețuim acele momente de care ne plângem destul de des că nu avem timp.
ilustrație digitală / 2020/ 60×22.23cm

Proiect inițiat și organizat de galeria Galateca
Co-organizator: Asociația culturală Neo Art România
Proiect susținut de George – primul banking inteligent
In parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte, Dinu, Urse si Asociații, Asociatia Love Art, AQUA Carpatica

Parteneri media Biz, modernism.ro, agentiadecarte.ro, Radio Romania Cultural

#contactless, #stamcasa, #galerievirtuala, #art, #separatdarimpreuna, #doaronline, #artonline #expoarte #aquacarpatica #galateca #galatecagallery #neoart #neoartromania #artaincarantina #niciozifaraarta #animatie #cristinastefan #andrastefan