Roxana Bloju

Roxana Bloju (n. 1991) este artist vizual. A studiat la Facultatea de Arte și Design din Timișoara, având diplomă de master în pictură. Lucrările sale recente sunt transpuse predominant prin intermediul tehnicilor digitale, tradiționalul nefiind neglijat în totalitate. Trăiește și activează în Timișoara. Temele sale abordează, în principal, raportul dintre om și mediul înconjurător și modul în care acesta își lasă amprenta asupra naturii.

Fireflies
Digital art , 2020
Lucrările fac parte din seria – Fireflies. Acestea abordează ideea efemeridelor transpusă alegoric. Ceea ce îi apare omului ca fiind o apariție încântătoare poartă, în sine, pecetea mistuirii. Scânteia focului ni se înfățișează ca un dans feeric, însă este de fapt un glas tânguitor. Acest aspect este reprezentat prin intermediul contrastului dintre liniile suave ale naturii, redate prin ilustrarea pădurii ca element principal, și agresivitatea cromatică a roșului, reprezentată prin foc. Profunzimea actului în sine este un semnal de alarmă asupra modului în care ne raportăm la mediul încojurător.

Proiect inițiat și organizat de galeria Galateca
Co-organizator: Asociația culturală Neo Art România
Proiect susținut de George – primul banking inteligent
In parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte, Dinu, Urse si Asociații, Asociatia Love Art, AQUA Carpatica

Parteneri media Biz, modernism.ro, agentiadecarte.ro, Radio Romania Cultural

#contactless, #stamcasa, #galerievirtuala, #art, #separatdarimpreuna, #doaronline, #artonline
#expoarte #aquacarpatica #galateca #galatecagallery #neoart #neoartromania #artaincarantina #niciozifaraarta #digitalart #roxanabloju