Lansare “Designer în Vitrină”

27.09.2022

un eveniment-manifest curatoriat de Gianina Corondan

27 septembrie , ora 12:00


Marți, 27 septembrie 2022 , ora 12.00, la Galeria Galateca, inaugurăm oficial Vitrina care găzduiește designeri români de talent care nu au posibilitatea expunerii offline. Acesta este un demers-manifest inițiat de jurnalista Gianina Corondan în 2020, an dificil, în care a sugerat companiilor românești să elibereze spații vizibile, spre a facilita designerilor tineri sau mai cu experiență întâlnirea cu publicul interesat.
 
Tot pentru a veni în ajutorul designerilor români, Gianina Corondan, redactor-șef  adjunct al Revistei Fashion Premium Magazine lansează și site-ul www.designerinvitrina.ro, care se dorește o colecție, o Vitrină online a frumuseții creației de designer autohtone și o Vitrină audio, fiindcă propune o serie de podcasturi cu personalități binecunoscute ale industriei fashion de la noi. Printre primii intervievați sunt Doina Levința, designer, scenograf de teatru și film, Alex Gâlmeanu, fotograf, Lucian Broscățean, designer și profesor la UAD Cluj-Napoca, Marian Pălie, fashion stylist, Oana Păunescu, scenograf de film și creatoarea brandului-pionier DADA.
 
Alături de presă, vor fi prezenți designerii care vor avea piese expuse într-un prim episod în Vitrina Galateca: Ana Ilie, Silvia Șerban, Edita Lupea, Ruxandra, DeCorina Hats, Andrei Bryan, Irina Akkaya, Sabinne, Mihaela Glăvan, Robert Axente, Papucei, dar și vedete care colaborează frecvent cu designeri români, precum și iubitori ai fenomenului.

Sponsori: Farmec, Oprișor, Nespresso, Unique, Nicolai Tand

Parteneri media: Revista Fashion Premium Magazine, Amaze

#eumaimbracdelaromani #intaidesigneriiromani #designerinvitrina #csweek