Vernisaj BIOS – an interactive art exhibition about the Anthropocene

Galateca găzduiește între 9 și 27 septembrie proiectul BIOS – an interactive art exhibition about the Anthropocene, 11 lucrări de artă digitală și interactivă care explorează relația dintre umanitate, tehnologie și planetă și implicațiile care reies din rolul central jucat de om în dinamica mediului înconjurător. BIOS este un eveniment conex Romanian Design Week, inclus în traseul DesignGo! și în Festivalul Strada de C’Arte. Galateca a inclus două din lucrările de realitate augmentată BIOS in expoziția Inside/Outside, ce se derulează în vitrinele galeriei până în 28 septembrie.

BIOS vorbește despre interacțiunea dintre mediul natural și tehnologie. Numele expoziției face trimitere la viață (gr. βίος) și la basic input/output system, care stă la baza comunicării între sistemul de operare și componentele computerelor.

Instalațiile au fost realizate într-un proces colaborativ de cercetare și creație al 11 artiști: Alina Rizescu, Dorin Cucicov, Maria Năstase, Adrian Tăbăcaru, Octavian Albu, Emil Drăgan,  Dan Adrian Ionescu, Răzvan Pascu, Sebastian Comănescu, Matei Băcanu, Bogdan Ștefănescu

Vernisaj miercuri, 9 septembrie, la ora 19.Programul expoziției va fi prelungit în zilele de joi și vineri până la ora 22:00.Expoziția va avea tururi ghidate cu artiștii în fiecare seară începând cu ora 18:00 și sâmbăta între 11:00 – 13:00 și 17:00-19:00.

Proiect inclus in RDW și Festivalul Strada de C’Arte

Proiectul este produs de RIZI, susținut de UNATC-Cinetic și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Parteneri Galeria de artă contemporană Galateca si Asociația Culturală NeoArt România.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.