Vernisaj DRAMATIS PERSONA

Galeria Galateca vernisează miercuri, 4 octombrie 2020, în intervalul 19: 00, un nou proiect de artă, DRAMATIS PERSONA, al artistei Nadia Ioan, o instalație de 400 de măști ce vizualizează ce se ascunde dincolo de “portretele” cotidiene, vorbeşte despre chipurile interioare, despre imaginile nevăzute pe care le purtăm în mintea şi în sufletul nostru.

Societatea de astăzi, mai mult ca niciodată, ne obligă să purtăm măşti. Nadia Ioan preocupată de chipurile cu expresii faciale neverosimile și false pe care le întâlnește pe stradă sau oriunde, şi necesitatea (dureroasă) de a purta ea însăși măşti, și-a pus firesc întrebarea: Cine suntem cu adevărat?

NADIA IOAN a absolvit Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti (1981) şi Ecole du Louvre (1995), este membru al Uniunii Artiştilor Plastici (din 1982) şi doctor în arte vizuale (din 2007). Lucrările sale se află în muzee şi colecţii particulare sau de stat din România, Franţa, Belgia, Germania, Italia, Austria, Rusia, Turcia, Canada. Începând din 1979 şi până în prezent a participat la numeroase expoziţii anuale şi republicane, la saloane din ţară şi din străinătate organizate de Uniunea Artiştilor Plastici.

Acest proiect face parte din programul de susținere a galeriilor de artă din București inițiat de Primăria Capitalei prin Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public și Centrul Cultural Expo Arte.

Parteneri media Biz, modernism.ro, agentiadecarte.ro, Radio Romania Cultural

Parteneri AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești și Nespresso