
Din 16 martie, Muzeul Județean Alexandru Ștefulescu din Târgu Jiu găzduiește expoziția Frumusețea gestului tău a artistei Anca Boeriu, un proiect susținut de galeria de artă contemporană și design Galateca. Manifestarea este inclusă în cadrul evenimentelor In Memoriam Constantin Brâncuși – „Esența lucrurilor”, cu ocazia împlinirii a 68 de ani de la intrarea în eternitate a creatorului sculpturii moderne, Constantin Brâncuși, organizate de Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, Uniunea Artiștilor Plastici din România.
Suntem, cu siguranță, un creuzet cu tot ce este în jurul nostru și este bine să accepți să te lași atins, influențat, transformat. În acest ciudat moment al secolului nostru, căutăm simplitatea celui mai firesc și normal gest, descoperim cele mai neașteptate depărtări și apropieri, iar toate acestea trebuie spuse, trebuie arătate, deoarece actul artistic este despre prezent și imagine pentru viitor, spune Anca Boeriu
Expoziția, curatoriată de Vasile Fuiorea, propune un constant zigzag între bi și tridimensional, între culoare și alb, între desen, pictură și obiect ceramic, toate încercând să descifreze GESTUL. Textul curatorial este semnat de Ana Negoiță.
Expoziția de arte vizuale „Frumusețea gestului tău”, rămâne deschisă până pe 10 aprilie 2025. Intrare liberă
Vernisaj, 16 martie 2025, ora 12.00, Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, str. Geneva nr. 8.
„Lect. univ. dr. Anca Boeriu, de la catedra de grafică a Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, este una dintre cele mai active artiste din România, promotoare a unui discurs plastic care vizează în mod direct probleme sociale şi culturale precum: stereotipurile de gen, relaţia genurilor în societate, problematica traumei ş.a.
Anca Boeriu este membru fondator în Asociaţia Internaţională Prietenii Muzeului Naţional de Artă al României, membru al Asociaţiei Internaţionale MitOst Germania, delegat pentru Romania al Trienalei de Gravură de la Chamallier (Franţa), iar în anul 2014 a inițiat și este coordonatorul BIPB – Bucharest International Print Biennale. Are o bogată activitate expoziţională în ţară şi în străinătate; în anul 2017 a obţinut Premiul UAP pentru curatoriat, iar în anul 2023, Premiul pentru Grafică”.