Apel de proiecte ARTA LA INTRARE. SCHIMBARE. Editia a III – a

Vino alături de noi, pentru ca lucrarea ta să fie parte din noul traseu urban Arta la intrare.Schimbare, pe harta cu 15 spaţii în București și virtual, în noua experiență de tehnologie imersivă! Data limita de depunere a proiectului : 8 septembrie, ora 24:00.

Vei beneficia de expunere în perioada octombrie – noiembrie, atât în spațiul dedicat cât și în expoziția de prezentare și la gala de la galeria Galateca, oportunitatea de a participa la un amplu proiect de realitate augmentată, evenimente dedicate și prezentări de tip Artist talk, vizibilitate şi premii din partea sponsorilor proiectului!

Lucrările vor fi selectate de către un juriul format din specialiști din zona artei și comunicării, beneficiind de un concept curatorial special realizat de echipa de proiect. Artiștii participanți trebuie să aibă sub 40 de ani sau să fie absolvenți de universități vocaționale de cel mult 5 ani și vor proveni din toate mediile de exprimare artistică: pictură, sculptură, grafică, textile, instalație, design, foto-video, arhitectură etc.

Tema lucrărilor: SCHIMBARE – rememorarea momentului în care s-a produs tranformarea societății românești, mai ales în condițiile în care această s-a întâmplat într-un mod dramatic și nu în ultimul rând cu pierderea de vieți omenești.

Toate lucrările vor oferi de această dată o experiență imersivă, prin intermediul realității augmentate.

Practic, traseul urban ARTA LA INTRARE 2019 PROPUNE ȘI PRIMA EXPERIENȚĂ DIGITALĂ DE ACESTE DIMENSIUNI ÎN ARTA CONTEMPORANĂ AUTOHTONĂ. Astfel, artiștii participanți se vor bucura atât de expunerea în spații eterogene din București – spații culturale, comerciale, de birou, așa cum am obișnuit publicul și la edițiile anterioare, precum și de potențare a conținutului prin intermediul tehnologiei, prin digitalizarea unui segment al acesteia. IMPORTANT: vor fi selecționate cu prioritate proiectele care includ și o idee sau o propunere pentru digitalizare.

Depunerea aplicațiilor:

Artiștii interesați trebuie să depună toate documentele la adresa de e-mail contact@neoartromania.ro, până duminică, 8 septembrie, ora 24.00, cu mențiunea : Artă la intrare. Schimbare.

Documentrul trimis trebuie să cuprindă:

1-    fișa de înscriere

2-    un portofoliu cu 2-5 imagini fotografice după lucrările propuse, însoțite de toate datele tehnice /titlu, tehnică, dimensiune, anul execuției

3-    Important! 2 imagini ale lucrării cu rezoluție 300 DPI sau pentru animații și filme MP4

4-    Idee sau propunere pentru realitatea augmentată

5-    un statement de o frază și filme, animaţii, schiţe ale proiectului propus sau orice informație relevanță

6-    o fotografie, portret de artist

Sunt admise tehnicile de exprimare din toate domeniile artei vizuale: desen, gravură, pictură, sculptură, design, foto-video, sunet, instalație, arhitectură etc.

Lucrările propuse trebuie să fie realizate în ultimii 5 ani, să existe fizic, să fie în posesia artistului sau să poată fi realizată până la data menționată.

Rezultatul selecției va fi anunțat până cel târziu 1 octombrie.

Organizatorii vor ține legătura cu participanții pentru a asigura buna desfășurare a proiectului.

Descarca fisa aici: https://we.tl/t-lZuKJXFkQk