“Arii, muzică și fractali” de Florii

08.04.2023

Asociația culturală “Aici A Stat” alături de Galateca vă invită la o serată culturală: “Arii, muzică și fractali” de Florii, sâmbătă, 8 aprilie, în spațiul efervescent al artei și culturii al galeriei. Actul artistic, indiferent de perioada în care ajunge la noi, reflectă și se reflectă în lumea artistului și a celui care recepționează arta în sine. Alături de expoziția cu fractali a lui Liviu Stoicoviciu pe care o vom admira în galerie, vă invităm să duceți mai departe credința în frumusețea actului artistic în cadrul unei noi serate culturale. Ne vom bucura de un recital de muzică clasică cu arii din opere faimoase care ne vor introduce în sărbătoarea Paștelui și ne vor aminti încă o dată cât de importantă este legătura dintre muzică, artă și frumos.

Vom fi boemi la Galerie, așa cum cândva aici ființa un teatru în aer liber, sub numele de Grădina Boema. Mai exact, Fundația Universitară Regele Carol închiriase Teatrului Cărăbuș (ulterior numit și Teatrul de Stat de Estradă și, din 1962, Teatrul satiric-muzical „C.Tănase”) acest areal cultural, care astăzi găzduiește noul corp al Bibliotecii Central Universitare: corpul Boema.

Începând cu ora 18:00 vă invităm în spațiul galeriei, urmând ca la 18:15 să vă plimbăm pe firul istoric al arealului delimitat de Galeria Galateca și Biblioteca Central Universitară și să vă prezentăm lucrările expuse: fractali, geometrie, culori și linii clare. La ora 18:30 va începe recitalul cameral cu lucrări de Antonio Vivaldi, Bach, Ceaikovski, Franz Lehar și alții, toate interpretate de Ansamblul cameral #Aiciastat. Vom avea două prezențe inedite: alături de noi se vor afla și mezzo-soprana Hortenzia Forray-Romanitan și tenorul Șerban Cristache ce vor interpreta arii din opere reprezentative. După recital vom continua poveștile la un pahar de vin și vom explora spațiile ascunse ale galeriei. Veți putea de asemenea răsfoi și cumpăra cărți de colecție despre vechi familii din București, despre istorie și patrimoniu de la partenerii noștri, Editura Vremea.

Parteneri: Galeria Galateca, EnRose, Sâmburești, Aqua Carpatica, Editura Vremea
Parteneri media: Cronicari Digitali, Radio România, Igloo, Zeppelin, Munteanu, Interesting Times Bureau, Asociația Opus, Promenada culturală
Bilete aici: https://booktes.com/bilet/serata-culturala-aiciastat-arii-muzica-si-fractali-de-florii