Cine sunt cei 5 câștigători ai burselor NAC 2024 în valoare de 5000 de euro?

Pe 15 februarie au fost desemnați câștigătorii apelului de proiecte pentru bursele NAC, NEO ART CONNECT ediția II, 2024, susținute de BRD Groupe Société Général.

Astfel cei 5 câștigători ai burselor NAC, în valoare de 1000 de euro fiecare sunt:

Sebastian Comănescu (București), cu Thigmonastic Specimen 001,

– Dragoș Dogioiu (București) , cu HUSK,

– Sânziana Gheorghe ( Timișoara ) cu Silicon Souls: Mars Odyssey,

– Marina Oprea (București) cu Ourcelium și

– Elena Waldorf ( Cluj – Napoca) cu The Morbid Myth of Digital Dementia

Misiunea din acest an a juriului NAC format din Christl Baur, Președinte, Directoare a Festivalului Ars Electronica , Horea Avram, istoric de artă și curator, Mihai Zgondoiu, artist și curator, Anca Boeriu, artist și profesor în cadrul UNArte București, Andreea Sandu, manager cultural, inițiator NAC, a fost extrem de dificilă, cele peste 130 de aplicații inspirate de tema acestei ediții, Changing Enviroments, fiind tot atâtea ideirelevante. ! Un număr de alte 10 proiecte suplimentare au fost alese de juriu pentru a fi promovate și expuse în cadrul Anualei NAC, ediția a doua. Lista celor 10 va fi dezvăluită în cadrul unui eveniment special pe 28 februarie la Galateca.

Programul de mentorat și realizarea proiectelor începe în perioada februarie – martie 2024, ele urmând a fi expuse începând cu 10 mai la Galeria GALATECA, în București, ca preview pentru NAC 2

Detalii pe www.neoartconnect.ro