#contactless 2021 ziua a12-a

Vă invităm astăzi începând cu ora 18.00 să descoperim live noile ritualuri cu Georgiana Ciofoia, jurnalist, scriitor și redactor al revistei Cover Stories, împreună cu invitații săi:

Anca Dumitrescu

Născută la munte, în zodia balanței, poartă în ADN ceva din nopțile de mai și florile de iasomie, iubește culorea mării la apus și-și pedalează existența pe străzile Bucureștiului (aproape mereu) în rochii albe. Ar fi putut fi medic, dacă nu s-ar fi răzgândit subit înainte de admiterea la medicină, întorcând armele și visurile către scris. Așa că merge la Jurnalism și-apoi lucrează pentru câțiva ani în presă. Devine antreprenor în 2012, însă scrisul rămâne mereu o prelungire a tuturor stărilor ce o bântuie. Scrisul e pentru ea mântuire, terapie, crez. În 2012, începe Papionul Albastru, proiectul online care îi reunește toată scriitura din ultimii 8 ani, o serie de texte scurte, versuri și fotografie despre dorințe, (ne)împliniri, căutări, iubiri și visare.

Radu Găvan

Este autorul romanelor Exorcizat, Neverland (tradus în limba germană în 2018), Diavoli fragili și Isus din întuneric (2021), și al volumului de poezie Bestia obișnuinței. A primit Premiul de Debut „Mircea Ciobanu” al Uniunii Scriitorilor din România și Premiul pentru cel mai bun roman la Festivalul „Alexandru Macedonski” (pentru Neverland). Anul acesta a publicat romanul Isus din întuneric.

Simona Antonescu

S-a născut la Galaţi în anul 1969 şi a copilărit în localitatea Ţintea (judeţul Prahova). După absolvirea Liceului „Constantin Dobrogeanu-Gherea” (actualul Colegiu Naţional „Nichita Stănescu”) din Ploieşti, a urmat cursurile Facultăţii de Chimie din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti. A debutat în anul 2015 cu Fotograful Curţii Regale, roman cîştigător al Concursului de Debut al Editurii Cartea Românească/Polirom şi al Premiului de Debut al Uniunii Scriitorilor din România. Acesta a fost finalist al Festival du Premier Roman de Chambéry şi a fost reeditat în 2016 în colecţia Top 10+ a Editurii Polirom. A mai publicat romanele Darul lui Serafim (2016), Hanul lui Manuc (2017), finalist la Premiul Naţional pentru Proză Ziarul de Iaşi, reeditat în colecţia Top 10+ a Editurii Polirom (2018), Ultima cruciadă (2019) şi Maria Tănase. O fîntînă pe un drum secetos (2019). Începînd din anul 2018 publică la Editura Nemi seria de cărţi Istoria povestită copiilor.

Curatori: Anca Boeriu și Andreea SanduOrganizatori: galeria Galateca și Asociația culturală Neo Art România.Plăcut de Radio GuerrillaParteneri media: Modernism, agentiadecarte.ro, Biz, Cover Stories, Amos NewsParteneri: Teatrelli si Creart, Arcub, Senso, AQUA Carpatica, Sâmbureşti, Nespresso