GALATECA @ Noaptea Alba a Galeriilor

24.05.2013

Invitatie Galateca @ NAG
Urmatorul proiect de anvergura al galeriei Galateca, expozitia “The Henwood Library – Din dragoste de carte si de arte” a artistului multidisciplinar Simon Henwood, va face parte din circuitul Noptii Galeriilor (24 mai) si estimeaza un numar cumulat de peste 6000 de vizitatori.
De-a lungul a celor doua decenii Simon Henwood a experimentat pe diferite segmente artistice, de la pictura, desen, fotografii si carti la animatii, videoclipuri artistice, instalatii si noile media. Lucrarile sale au fost expuse in cele mai renumite muzee si galerii ale lumii, printre care MOMA (NYC), ICA (London), UCLA Hammer Museum (LA) si Galeria Sophie Sheideker (Paris) intr-o dubla expozitie semnata “Simon Henwood si Francis Bacon”. Artistul este cunoscut si pentru colaborarile sale cu muzicienii Kanye West, Rihanna, Alicia Keys, Roisin Murphy, Badly Drawn Boy si Imogen Heap pentru care a realizat fie videoclipuri, concepte pentru turneele de promovare a albumelor, costumele, scenografia sau designul grafic.

In noaptea de 24 mai 2013, cand galeriile bucurestene isi asteapta vizitatorii la expozitii, spectacole de muzica, dans, teatru si film sau evenimente interactive, GALATECA va prezenta un material special, marca Simon Henwood. Vizitatorii vor putea admira o serie de proiectii, carti, ilustratii, obiecte promotionale si CD-uri semnate de Simon Henwood, intr-un proiect multimedia de exceptie.