Noaptea Alba a Galeriilor

noaptea-alba-a-galeriilor-2013Vineri 24 mai, Galateca a participat la Noaptea Alba a Galeriilor, eveniment dedicat devoratorilor nocturni de cultura. Programul special al galeriei a inclus un maraton de proiectii video regizate de artistul britanic Simon Henwood, prezentate in premiera publicului romanesc, precum si carti, ilustratii, obiecte promotionale si CD-uri, intr-un proiect multimedia de exceptie.
Peste 2000 de vizitatori si-au manifestat interesul participand la turul ghidat al expozitiei „Henwood Library – din dragoste de carte si de arte”, admirand lucrarile in guasa si ulei ale artistului intr-o scenografie inedita, fotografiile, caietele de schite si selectia rafinata de titluri editate de propria editura si aflate acum la Galateca, primul avanpost Henwood Library din Romania.
Pentru Galateca, participarea pentru a doua oara la Noaptea Alba a Galeriilor a fost o ocazie de a prezenta publicului un proiect multimedia inedit, semnat de un artist englez, in premiera internationala si de a se plasa pe harta culturala a spatiilor expozitionale ce promoveaza arta contemporana.
Aflata la cea de-a 7 a editie, Noaptea Alba a Galeriilor a inclus 26 de galerii si 29 de spatii alternative ce si-au deschis portile incepand de la ora 19:00 pana in zori, pentru a intampina vizitatorii cu vernisaje, instalatii audio – video, lansari de proiecte, demonstratii artistice sau performance-uri. Organizat de Asociația Ephemair, Noaptea Alba a Galeriilor este o platforma de comunicare si promovare a artelor contemporane emergente.

Galerie