O vara NORdica la NeoGalateca

nordic

Capsula NORdic, cea mai noua declinare a colectiei CER-emotii sub cerul liber, lansata la Maison&Objet Paris, in ianuarie 2015, de designerul Irina Neacsu (thecraftlab) marcheaza primul proiect special al ei creat pentru NeoGalateca. Manifestarea este inclusa in Romanian Design Week (15-24 mai ).

Capsula NORdic are la baza imagini de peisaj, discromate prin pictura si transferate prin print in obiecte de design. Astfel toate piesele colectiei sunt construite pe tema ilustrației combinate cu text in nota de sarcasm/umor intr-un decor cu elemente reciclate – metafora a restaurarii de sine: scaun, paravan si perna decorativa, pictura originala in ulei, tricouri si rochie de vara, genți.

”NORdic porneste dintr-o pledoarie pentru norul Cummulus – spectaculos, dramatic, greu, si totusi, un nor de vreme buna. Aminteste de vara nordica, cu caldura rece, cu lumina alba, in timpi atemporali, sarbatoare de fericire scurta, emoție de amintire permanenta.

Piesele din colecția NORdic chestioneaza aceste contraste, de la landscape la inscape, printr-o cartografiere si mapare a intrebarilor tipice explorarilor.” afirma Irina Neacsu.

Capsula NORdic se inscrie in seria proiectelor de design romanesc initiate de NeoGalateca.

Irina Neacsu este arhitect si designer de interior. In 2010 a fondat brandul thecraftlab prin care creeaza si restaureaza piese de mobilier si accesorii cu o poveste unica, ce combina diferite materiale, culori, aplicații si broderii in fantezii stratificate de trecut si contemporan. Toate piesele semnate de Irina Neacsu, atât amenajarile interioare cât si obiectele de design sunt autentice prin unicitatea lor si prin stilul coerent care reprezinta marca brandului: culoare, ludic, rafinament, imbinari surprinzatoare si contraste vechi-nou. In fiecare an, thecraftlab by Irina Neacsu lanseaza colecții noi in cadrul unor evenimente si galerii de prestigiu internațional si in paralel creaza piese personalizate pentru clienți sai. Noua direcție de creatie manifestata in colecțiile 2015 o reprezinta imbinarea printului digital cu broderia manuala.