Ready, Set, Action ! Începe NAG 2020!

02.10.2020

Pentru NOAPTEA ALBĂ A GALERIILOR Galateca a pregatit trei seri speciale generic denumite Ready, Set, Action!, inspirate de artele performative.
Astfel între 2 și 4 octombrie, în intervalul 19.00 – 23.00 vizitatorii vor participa la o seară dedicată FILMULUI, una dedicată TEATRULUI și una ARTEI VIZUALE, în care vor fi vernisate trei expoziții și o instalație exterioară, vor avea loc proiecții de film sau piese de teatru, artist talk și un concert live.
Evenimentele se vor desfășura în aer liber, în zona acoperită dintre intrarea în Galateca și Muzeul Aman.

Program

  • vineri, 2 octombrie este seara dedicată FILMULUI în parteneriat cu TIFF si Institutul Italian de Cultură.

Vernisajul „Lights on!” – ora 19:00, expoziția de fotografii inedite din colecția Maraldi, surprinse de Paul Ronald pe platourile de filmare ale capodoperei regizorului italian Frederico Fellini, „81/2” . Expoziția ne dezvăluie momentele unice ce se petrec în spatele camerei de filmat, cu un Marcello Mastroianni seducător și îndrăzneața Claudia Cardinale în prim plan, alături de Fellini. Seara continuă cu proiecția scurt metrajului “Il lungo viaggio Fellini” și documentarul ”Fellini fine mai” oferit de Regiunea Emilia Romagna.

  •  sâmbătă, 3 octombrie este seara dedicată spectacolului, TEATRULUI Vernisajul Inside/ Outside 3.0 ora 19:00, 6 proiecte expoziționale din vitrinele galeriei, semnate de Andreea Medar și Mălina Ionescu, So Lemn ( Cristina Curelea), Vlad Eftenie, Nadina Stoica, Cristina Milea, Octavian Neculai.
  • Proiecția secvențelor din piesa de teatru Urban Gif Show, un spectacol inovator despre oraș (implicit despre București) și despre felul în care corpul se manifestă în el, în colaborare cu Teatrelli.
  • duminică, 4 octombrie este  seara de ARTĂ VIZUALA
  • Vernisajul instalației “2020= protectie= grija= refacere”a artistei Anca Boeriu ora 19:00
  • Primul ARTIST TALK din noua serie moderată de Mihaela Dedeoglu, invitați Octavian Neculai, Anca Boeriu, Andreea Sandu, în focus expoziția Plakat’60, cu un format relaxat de cafea cu artă.
  • Concertul live de rock alternativ Claiming Apollo – prima repetiție cu public ora 20:00

Parteneri Centrul Cultural Expo Arte, Institutul Italian De Cultură, TIFF, Teatrelli, Neo Art România, Biblioteca Centrală Universitară Carol I

Powered by Nespresso, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești

Parteneri media Biz, modernism.ro, agentiadecarte.ro, Radio Romania Cultural